Comuna Rășinari riscă să rămână fără apă potabilă

SC Apă Canal SA Sibiu atrage atenția consumatorilor din comuna Rășinari că sunt șanse mari ca alimentarea cu apă a localității să  fie întreruptă din cauza exceselor de consum înregistrate în ultimele zile.     Începând cu data de 5 ianuarie ac, consumul de apă a crescut semnificativ, capacitatea de stocare și distribuire a apei potabile fiind depășită. Practic, în comuna Rășinari, necesarul maxim de apă este de 20,7 litri / secundă, în prezent el fiind depășit cu 15 %. O explicație pentru consumul anormal înregistrat este că o parte dintre consumatorii racordați lasă deschise robinetele din curți, anexe gospodărești etc, ca măsură anti-îngheț. La aceste deprinderi păguboase se adaugă faptul că doar aproximativ 40 % din imobile sunt contorizate, ceilalți consumatori plătind apa potabilă în sistem paușal până la contorizarea integrală a localității, prevăzută în primăvara acestui an.

Rezerve limitate

Rezervorul de apă ce deservește sistemul de distribuție din comuna Rășinari are o capacitate de 1.000 mc, nivel suficient pentru a face față unui consum normal. În condițiile în care capacitatea de transport a conductelor care alimentează acest rezervor este depășită există pericolul ca întreaga comună să rămână fără apă iar rețeaua de distribuție să îngheț!

SC Apă Canal SA Sibiu face un apel la toți locuitorii comunei Rășinari să nu risipească apa, să-și protejeze rețelele interioare contra înghețului prin metode normale (termoizolații), să închidă cișmelele din curți precum și toate punctele de consum din anexele gospodărești neîncălzite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*