Concert de Crăciun: Allegretto marchează 30 de ani de colaborare cu Deventer

Sâmbătă, 17 decembrie, la ora 18.00, are loc un Concert special de Crăciun în Biserica Sfânta Ursula din Sibiu. Acesta va fi susținut printr-o reuniune de actuali și fosti membri Allegretto Sibiu din toate timpurile si este condus de fondator si dirijor, Gheorghe Stoica.

Concertul care marchează 30 de ani de când Allegretto a susținut primul său concert în Deventer, este deschis publicului și se poate urmări prin prezență fizică sau prin live-streaming pe paginile de Facebook Corala Allegretto Sibiu și Biserica Sfânta Ursula

 În 1992, 1994 și 1997 Corala Allegretto din Sibiu a cântat cu mare succes în turneele internaționale în Deventer (Țările de Jos) și împrejurimi, unde a fost un ambasador cultural de excepție în a face cunoscută partea frumoasă, de suflet a României. În timpul turneelor în Deventer, presa olandeză scria despre îngerii din România care au venit să îi încânte de Crăciun. Corala a colaborat strâns cu Nieuw Deventer Kinderkoor și dirijorul lor Quinta Holthuis. În 1997, Allegretto a cântat și cu Corul Național Olandez de Copii într-un festival internațional.

Pe 20 decembrie anul acesta, se vor împlini 30 de ani de când Allegretto a susținut primul său concert la Deventer, unde olandezii scriau că au trăit “fiori de voci pure în Broederenkerk”, în timpul celei de-a doua ediții a Festivalului Charles Dickens din Deventer.

De atunci s-au dezvoltat multe prietenii și relații între olandezi și români din ambele orașe și regiuni. Astăzi, legătura dintre Sibiu și Deventer este foarte vie în colaborare cu autoritățile locale și regionale. Există parteneriate pe termen lung în domenii precum educația și afacerile, unele inițiative sociale și culturale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*