Concert de excepție la Filarmonică în 23 februarie

Filarmonica de Stat Sibiu le pregătește melomanilor un concert de excepție pentru data de 23 februarie.

În program sunt Concertul pentru pian și orchestră de Pascal Bentoiu, Concertul pentru chitară și orchestră de Dumitru Capoianu și Vitrines & Vitraux de Dan Dediu.

La pupitrul orchestrei se va afla dirijorul Cristian Lupeș.

„ Cristian Lupeș a știut dintotdeauna că va fi dirijor. A crescut ascultând muzică contemporană și păsările pe care le asculta și Enescu la Tescani.

Experiența acestor momente va genera pilonii activității sale artistice: atașamentul față de muzica românească, în special față de cea a lui George Enescu, și energia, spiritul revoluționar, curajul și inovația muzicii contemporane.

În activitatea sa, el alege mereu să promoveze valorile românești moderne și contemporane, crezând, asemenea lui Enescu, în importanța muzicii pentru o viață culturală sănătoasă.

Cu abilitate și curaj, aduce în fața publicului lucrări care sunt foarte rar abordate pe scenele românești, iar impactul este entuziast de fiecare dată. Werner Schulze, compozitor și profesor la Universität für Musik und darstellende Kunst Wien, profesor de dirijat al maestrului Kirill Petrenko, consideră că „numele Cristian Lupeș este sinonim cu garanția succesului total pentru interpretarea partiturilor contemporane” au transmis reprezentanții Filarmonicii de Stat Sibiu pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*