Conferință la Sibiu despre Taina Crucii

Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS) l-a avut ca invitat pe ÎPS Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului într-una din primele conferințe duhovnicești din acest post care a avut loc marți, 6 martie. Tema întâlnirii a fost „Urcuș spre Înviere prin Taina Crucii”.

Conferința a avut loc în Aula Magna a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și s-a bucura de prezența numeroasă a tinerilor din Sibiu, a preoților și a credincioșilor din cetatea transilvăneană. Participanții au avut posibilitatea să afle mai multe despre înțelesurile duhovnicești ale duminicilor din perioada Triodului și mai ales despre învățăturile pe care ni le aduce Duminica Crucii în perioada Postului Mare.

„Sfinții Părinți au comparat Sfânta Cruce cu un copac umbros și mare, la umbra căruia stăm și ne odihnim acum, la jumătatea postului. Vom trece mai apoi în partea a doua postului, când vom afla deja din duminica a patra și a cincea vestea Pătimirilor Mântuitorului Iisus Hristos. Cinstim Crucea pe care Mântuitorul Iisus Hristos a fost răstignit și pe care a sfințit-o cu scump sângele Său. De aceea, a devenit un obiect liturgic care se sfințește și apoi se binecuvântează și se sfințesc cu el credincioșii. Înțelegem apoi semnificația semnului Sfintei Cruci care este foarte important și mai apoi înțelegem și sensul Crucii ca jertfă, purtarea propriei cruci. Ne pregătim apoi pentru înțelesul adevărat al jertfei. Semnul Sfintei Cruci este o armă duhovnicească importantă care ne dă identitate și putere”, a subliniat ierarhul.

Voluntariat pentru ITO 2018

În a doua parte a conferinței, a fost adresată invitația către tinerii sibieni de a se înscrie pe listele de voluntari la Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși (ITO) de la Sibiu din perioada 6-9 septembrie. Ierarhul i-a îndemnat pe tineri să se înscrie ca voluntari la acest eveniment deosebit de important al Bisericii și să fie alături de organizatori în activitățile care pregătesc întâlnirea din această toamnă.

Mai apoi, cei prezenți au avut posibilitatea să adreseze întrebări ierarhului legate de cele prezentate în cadrul conferinței.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*