Conferințele speciale FITS continuă cu „Puterea credinței” Constantin Chiriac în dialog cu Pr. Constantin Necula

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), Teatrul Național „Radu Stanca”, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu prin Departamentul de Artă Teatrală, în parteneriat cu Librăria Habitus, organizează a doua conferință din cadrul programului evenimentelor speciale FITS din timpul anului. Vineri, 16 decembrie 2016, de la ora 18:00, la Librăria Habitus, Pr. Constantin Necula și Constantin Chiriac vor fi în dialog, într-o conferință specială cu tema „Puterea credinței”.

De-a lungul timpului, FITS a facilitat comunicarea și dezvoltarea relațiilor dintre comunitate și artiștii ei, dintre personalitățile care creează proiecte coerente în numele unei comunități și marii artiști ai lumii. În cadrul evenimentelor speciale sunt invitate personalități de renume internațional, care aduc un plus de valoare comunităților din care fac parte. Astfel „al doilea eveniment din cadrul programului pe care îl dezvoltăm face parte din conferințele exemplare de care comunitatea are nevoie, pentru că personalitățile invitate sunt de rang internațional, modele pentru ceea ce înseamnă membrii unei comunități, iar părtintele Constantin Necula este unul dintre cei mai implicați și mai hăruiți oameni pe care Sibiul îi are în această clipă. Pe lângă un fin și înzestrat purtător de cuvant al Domnului este un mare scriitor, un mare patriot, un om cu o responsabilitate civică extraordinară, cu o implicare în toate problemele societății românești și ale umanității, un om căruia îi pasă, un om care aduce mângâiere, alinare, cuvântul bun și frumosul în sufletele oamenilor de pretutindeni,” a declarat Constantin Chiriac despre următorul invitat.

Live pe facebook

Datorită interesului crescut manifestat de publicul național și internațional, evenimentul va fi transmis live pe pagina de facebook a TNRS, pentru ca puterea credinței să ajungă și la cei care nu pot fi prezenți. Fie că ne vedem la Librăria Habitus, fie că ne urmăriți online, vă invităm la „un dialog despre ceea ce înseamnă credința sub toate aspectele. Credința care ne dă șansa de a înfrunta toate greutățile, de a duce mai departe misiunea noastră de oameni pe Pământ și nevoia de frumos, de mântuire, de liniște, de împlinire”, a adăugat Constantin Chiriac.

Conferința din 16 decembrie este ultimul eveniment special organizat în 2016 de FITS, dar în cele 25 de săptămâni rămase până la următoarea ediție a festivalului (9 – 18 iunie 2017) se vor desfăşura și alte evenimente extrordinare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*