Confuzie în școli. Profesorii și elevii nu știu clar cum se vor desfășura cursurile

Premierul Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor educației și sănătății să definitiveze ordinul pentru deschiderea școlilor și să îl facă public până marți.

 

Cursurile în școlile de stat încep peste două săptămâni și nimeni nu știe în ce condiții se vor desfășura orele. Au fost însă publicate în monitorul oficial reglementări privitoare la orarul elevilor ori greutatea pe care trebuie să o aibă ghiozdanul. Unele școli private s-au deschis chiar de luni și, după cinci luni de stat acasă, s-au făcut primele ore în condiții de pandemie.

Potrivit unui Ordin al ministrului Sănătății, elevii din clasele primare şi din anii terminali, a opta şi a douăsprezecea, vor face cursuri doar dimineaţă.

Iulian Cristache, federaţie părinţi: ”În general liceele şi şcolile ţineau cont ca inclusiv anii terminali să înveţe dimineaţă pentru că există o doză de efort astfel încât să fie avantajaţi, să fie pregătiţi pentru examenele naţionale. Orele nu vor fi scurtate, nu a fost în ghid o astfel de propunere”.

În plus, dacă înainte ghiozdanul unui elev nu trebuia să depăşească 2,5 kilograme, acum, greutatea ghiozdanului nu trebuie să fie mai mare de 10% din greutatea corpului. Aşadar, dacă, să spunem, copilul dumneavoastră are 30 de kilograme, ghiozdanul trebuie să aibă maximum 3 kilograme.

Sursă: Știrile PRO TV

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*