Consiliul Județean anunță manifestările de 1 Decembrie și lansează o provocare pentru sibieni

Cu ocazia Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Sibiu lansează către unitățile de învățământ, către artiști, organizații de tineret, dar și către publicul larg un apel la urări pentru România, la împlinirea unui secol de existență.

Cele mai frumoase urări, însoțite de numele și vârsta autorului,  vor fi transpuse pe un banner ce va fi amplasat în zona centrală a orașului, pe traseul festivităților de 1 Decembrie.

„Ne-am gândit la o acțiune prin care să facem auzită vocea sibienilor, pentru că 1 Decembrie e și despre viitorul nostru comun, nu doar despre trecut. În dezvoltarea României ca stat modern, Sibiul a jucat un rol central încă dinainte de 1918 și continuă să inspire întreaga țară și să încurajeze destinul european al României”, declară Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Pregătirile pentru marcarea Zilei Naționale au început deja din luna septembrie, de când Consiliul Județean Sibiu a inițiat și găzduit întâlniri periodice de lucru cu toate instituțiile din județul Sibiu, implicate anual în organizarea manifestărilor cu ocazia Zilei Naționale a României. La ultima întâlnire de lucru, a  care a avut loc luni, 12 noiembrie, au fost agreate principalele  momente ale programului, care va include depuneri de coroane la Biserica dintre Brazi, dezvelirea bustului lui Alexandru Vaida Voevod și ceremonia de depuneri de coroane în Parcul Astra. Unul dintre cele mai așteptate momente de către sibieni, mai ales de către copii,  va fi ceremonialul militar desfășurat pe bulevardul Corneliu Coposu care va include defilarea trupelor și a tehnicii și se va încheia cu Hora Unirii, în Piața Unirii. Nu va lipsi spectacolul folcloric susținut de Ansamblul Folcloric ”Cindrelul Junii-Sibiului”, găzduit de Sala Transilvania, o proiecție de gală a filmului „Drumul regelui” la „Centrul Cultural Ion Besoiu” și concertul simfonic al Filarmonicii de Stat Sibiu. Manifestările se vor încheia cu retragerea cu torțe, organizată de structurile din cadrul Sistemului Național de Apărare și Ordine Publică. Ultimele detalii ale programului urmează a fi stabilite și comunicate către public în săptămânile următoare.

Tu ce-i urezi României de ziua ei?

Pe 1 Decembrie, România împlinește 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Existăm ca stat modern de un secol, timp în care am trecut prin multe suișuri și coborâșuri: război, dictatură, dar și dezvoltare socio-economică și renașterea democrației. S-a vorbit în acest an mult despre trecutul nostru. Dar ce ne dorim pentru prezent? Ce ne dorim pentru următorul secol? Orice realizare trebuie întâi dorită pentru a prinde viață. Tu ce îi urezi României de ziua ei?

Urările pot fi transmise electronic prin e-mail la adresa: judet@cjsibiu.ro, dar și prin mesaje pe la adresa de Facebook www.facebook.com/cjsibiu/, precum și în scris la Centru de Informare pentru Cetățeni de pe str. General Magheru nr. 14 A până pe data de 23 noiembrie.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*