CSU Sibiu a învins „lanterna“ cu 96-73

E clar, CSU Sibiu e dependentă de încurajările fanilor. Cu parte din cei mai frumoși suporteri din țară alături (au intrat doar cei cu certificat verde și doar în limita a 30% din capacitatea maximă a sălii), trupa lui Dan Fleșeriu a reușit să lege astăzi o a doua victorie consecutivă, în premieră în acest sezon: 96-73 (24-22, 22-11, 27-15, 23-25) cu „lanterna“ CS Municipal Galați, în cadrul etapei a 10-a a sezonului regulat.

foto: captura video/facebook/CSU Sibiu

A fost un meci în care sibienii au acoperit mai bine spațiile în apărare, în special în sferturile 2 și 3, când au decis practic jocul. La un moment dat aveau avantaj de 25 de puncte, ceea ce i-a permis antrenorului sibian să abordeze finalul în liniște, pentru prima dată în această ediție de campionat.

Cu 27 de puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, Justas Tamulis a fost MVP-ul partidei. Lucas Tohătan a reușit 15 puncte, 3 recuperări și 8 pase decisive, Dragoste 13 puncte, McGrew 12 puncte, 9 recuperări și 4 pase decisive, iar Pratt 12 puncte, 7 pase decisive și 5 recuperări.

Mă bucur că legăm în sfârșit două victorii, mă bucur că băieții au avut 26 de assist-uri. Le-am cerut în vestiar, înainte de meci, să dăm 20… 22 era recordul nostru, l-au bătut așa că le sunt dator. A fost un meci pe care am reușit să îl dominăm datorită apărării combinate pe care o facem și care îmi doresc să meargă din ce în ce mai bine, având în vedere rotația pe care o avem acum“, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Sibiu.

Din păcate, la problemele de lot pe care le are Sibiul în acest sezon, pentru acest meci s-au adăugat și cele medicale ale lui Rareș Uță, care a suferit o entorsă în preziua meciului și a intrat totuși pe teren. „Probabil de aceea a și făcut faulturi repede și a trebuit să îl țin mult pe bancă, să nu fie scos cu 5 faulturi. Am reușit să jucăm practic cu 2 oameni sub coș, în marea majoritate a timpului, și îi felicit că au reușit să facă față“, a transmis Dan Fleșeriu.

Pentru următoarea etapă, CSU Sibiu va merge în deplasare la Rapid, pentru ca ultima apariție din acest an, în cadrul sezonului regulat, să se consume în Sala Transilvania, cu CSM VSKC Miercurea Ciuc. Între Crăciun și Revelion, echipa sibiană mai are programată o dublă, în cadrul Cupei României, cu învingătoarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu.

Declarații după meci Tanner McGrew și Dan Fleșeriu:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*