Cum a arătat cea de-a doua etapă a Triadei MTB, desfășurată în zona Păltiniș

A 11-a ediție a Triadei MTB a continuat în perioada 6-7 august cu cea de-a doua etapă, în zona stațiunii Păltiniș din Munții Cindrel. Organizată sub egida Federației Română de Ciclism și cu una din probe înscrisă în calendarul internațional UCI, competiția a adus la start aproximativ 400 de concurenți în ambele zile de concurs. Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu.

Prima zi de concurs a aliniat la start specialiștii din țară în proba de XCO (Cross-country olimpic), dar și mulți alți sportivi din Franța, Germania, Turcia, Cehia, Ungaria, Slovacia, Ucraina și Bulgaria. Circuitul cu lungimea de 3.2 km a fost găzduit de Arena Platoș Păltiniș, iar evenimentul s-a aflat pe harta competițiilor din calendarul internațional UCI categoria C1. Primele starturi au fost dedicate categoriilor Juniori și Cadeți, urmând, la 2 ore distanță, cursa Elite, apoi cea a amatorilor și o scurtă competiție de E-MTB.

În clasamentul cadeților masculin, Horea Precup (CS Politehnica Cluj-Napoca) a stabilit cel mai bun timp, în fața lui Andrei Tita (ACS Living Bike, locul 2) și ucraineanul Oleksandr Puzdriak (Ucraina, locul 3).

La fete, Panna Bungyis (Cube-Csömör Mtb Team Ungaria) a ocupat primul loc și a fost urmată de Ioana Valkanova (Coop Cycling Team Bulgaria) și Valeriia Oksaniuk (Ucraina). Alex Ilie (Dinamo-Bikexpert-Superbet) a încheiat cu cel mai bun timp la Juniori masculin, urmat la 2 minute de Elias Hozat (CSU Scott) și la 5 minute de Rareș Dănăilă (Scott ProCycling Romania). La fete, Anastasia Tibuh (Scott ProCycling Romania) a venit cu un avans de 3 minute față de campioana națională la XCO, Raissa Costea (Dinamo-Bikexpert-Superbet). Podiumul a fost completat de Leányvári Sára (Cube-Csömör Mtb Team).

Unul dintre reprezentanții naționalei Slovaciei, dar și câștigătorul de anul trecut, Martin Haring, s-a impus în cursa Elite Masculin, după ce s-a aflat întreaga cursă în grupul fruntaș. Slovacul a fost urmat la scurt timp de ucraineanul Dmytro Titarenco (locul 2) și un alt reprezentant al naționalei Slovaciei, Matej Ulik. Cel mai bine poziționat român din această cursă a fost Roberto Burța (CSU Scott, locul 7). La Elite Feminin, cea mai puternică a fost Regina Schmidel (Ungaria), urmată de ucrainencele Iryna Popova (locul 2), Iryna Slobodyan (locul 3), Maria Sherstiuk (locul 4) și singura româncă de la această categorie, Suzanne Hilbert (locul 5).

Rezultate complete pentru toate categoriile pot fi găsite aici:
http://cronometraj.racetecresults.com/results.aspx?CId=16648&RId=2227&EId=4

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu prin agenda sportivă.

Arena Platoș Păltiniș a fost și în acest an gazda zonei de start/sosire și a tuturor activităților din jurul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*