Cum au profitat benzinarii de panica populației. Prețuri crescute artificial și pe moment

Panica creată de zvonul creșterii prețului la benzină a făcut ca mii de români să formeze cozi uriașe miercuri seară la toate benzinăriile din țară pentru a-și face plinul. Oamenii sperau să apuce să își facă un plin înainte ca prețurile să ajungă la 13 lei așa cum circulau zvonurile.

Sursa foto: Internet

Totul a început după ce o benzinărie din județul Bihor a majorat ieri prețul benzinei la 11 lei pe litru.

Deși Ministrul Energiei a ieșit public în cursul zilei și a anunțat că prețurile carburanților nu vor ajunge nici la 10 lei, panica nu a mai putut fi oprită.

De acest lucru au încercat să profite și unii benzinari care au modificat prețurile seara, când oamenii se înghesuiau la pompe.

Așa a procedat și o benzinărie din județul Vâlcea, situată chiar pe centura ocolitoare a municipiului Râmnicu Vâlcea, în comuna Budești unde, un sibian, cititor al Mesagerului de Sibiu, aflat pe drum dinspre București spre casă a oprit să alimenteze.

Când sibianul a ajuns la benzinărie aceasta era închisă sub pretextul că nu au carburant, deși la pompă așteptau 30 – 40 de mașini.

La insistențele clienților benzinăria a fost deschisă totuși, cu doar două pompe. Sibianul nostru a umplut rezervorul, a plătit suma solicitată, chiar dacă i s-a părut cam mare, a luat bonul și a plecat. Când s-a uitat pe bon a avut surpriza să constate că plătise 10,75 lei pentru un litru de benzină.

Asta în timp ce la televizor ministrul energiei dădea asigurări că prețurile se învârt în jurul sumei de 8 lei pe litrul de carburant.

Benzinăria respectivă aparține de Boromir Ind S.R.L., care deține mai multe benzinării în zona Vâlcea. Din păcate nu știm cu ce preț vinde astăzi benzinăria respectivă combustibilul. Probabil cu maxim 8 lei/l.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*