„Dacă credeți că e iadul pe Pământ acum, pregătiți-vă”. Cine avertizează

Șeful celei mai mari organizații care se ocupă de ajutoare alimentare are un avertisment dur pentru liderii europeni: plătiți mai mult pentru a opri foametea globală acum sau veți avea de înfruntat o criză a migranților fără precedent mai târziu, informează Politico. Punctul culminant al crizei va veni în toamnă, când se va resimți impactul total al războiului din Ucraina, a spus directorul Programului Alimentar Mondial.

Războiul Rusiei în Ucraina a provocat o undă de șoc în piețele de alimente din întreaga lume ceea ce a agravat deja foametea cumplită la nivel mondial prin perturbarea surselor de hrană și o explozie a prețurilor.

Criza alimentară riscă să arunce în haos regiunile cele mai sărace și devastate de foamete și să declanșeze o criză a migranților fără precedent, potrivit lui David Beasley, directorul executiv al Programului Alimentar Mondial (PAM).

Într-un interviu pentru Politico, citat de Digi24, Beasley a avertizat că Europa trebuie să doneze mai multe fonduri de urgență, altfel va suporta consecințe grave. „Ne lipsesc miliarde de dolari”, a spus Beasley. „Eșecul de a oferi anul acesta câteva miliarde în plus înseamnă că vom avea foamete, destabilizare și migrație în masă.”

Continuarea aici:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*