Dacă nu înscrii, n-ai cum să câștigi. Ba poți chiar să pierzi

Meci slab, de ambele părți, pe tarlaua de la Iași, între Poli și FC Hermannstadt, scor 1-0 (1-0).

Renașterea FC Hermannstadt n-a ținut decât o etapă. Sub comanda lui Eugen Beza, echipa sibiană ne-a lăsat impresia, săptămâna trecută, că avem puterea de a rezista încă o ediție în cursa pentru evitarea retrogradării. Cu ultima clasată însă, astăzi, chiar dacă am jucat în deplasare, n-am reușit să marcăm. Iar dacă nu înscrii, n-ai cum să câștigi. Iar dacă nu câștigi, n-ai cum să te salvezi.

Fără calitate

Echipa sibiană și-a pus mari speranțe în partida de astăzi, cu Poli Iași, ultima din campionatul regulat, deși nu-și mai putea schimba situația în clasament. Putea lua însă un nou balon de oxigen, dar și măcar un punct important în economia clasamentului, înainte de play-off. Jocul a fost altfel decât în duelul cu FC Argeș, mult mai slab, iar acum am putea spune că avem nevoie de o minune pentru a rămâne în Liga I. În play-off se va juca pe viață și pe moarte, iar atunci când nu ai jucători de calitate, care să-și dea viața pe teren, șansele sunt reduse. Plus că noi vom juca 6 din cele 9 partide programate în ultima fază a campionatului complet în deplasare. În condițiile în care meciul cu Gaz Metan, considerat „acasă“, se va juca la Mediaș.

Teren execrabil

Partida de la Iași s-a jucat pe un teren execrabil, cu denivelări și porțiuni fără iarbă, întâlnit mai degrabă prin Divizia C, în urmă cu vreo 3-4 decenii. Până să ne așezăm mai bine în teren, Popadiuc a prins un șut la colțul lung, din afara careului de 16 metri, surprinzându-l pe Cristiano. S-a făcut 1-0 pentru gazde (‘11), din nimic. Am văzut apoi dorință de ambele părți, dar prea puțină putință. Dâlbea l-a întins pe Brănescu (‘19) cu un șut sub transversală, apoi la poarta noastră Djuranovic a ratat o situație imensă, nimerindu-l pe Cristiano cu un șut din careu.

Beza a mutat bine

La reluare, Beza a mutat din nou bine, a pus FC Hermannstadt în situația de a forța egalarea, chiar dacă a trecut prin mari emoții, la un penalti executat de Djuranovic și parat de Cristiano (‘66). Am încheiat jocul în terenul advers, cu ocazii Viera și Dâlbea în același minut 69, am avut și o bară, la un cap Bagaric, apoi un șut semnat Dâlbea, reținut de Brănescu (‘79).

Ne-am zbătut ca peștele pe uscat, am văzut un Dâlbea și un Petrișor Petrescu extrem de determinați și cam atât. Cum spuneam, n-am înscris, iar atunci când nu înscrii, nu poți să câștigi. Ba mai mult, poți pierde meciul. Așadar Poli Iași – FC Hermannstadt 1-0.

Pe 15, loc retrogradabil

FC Hermannstadt termină sezonul regulat pe locul 15 din 16, cu 26 de puncte. Conform regulamentului, care prevede înjumătățirea punctelor în play-out, va porni în cursa directă pentru evitarea retrogradării cu 13 puncte, la fel ca „lanterna“ Poli Iași, care a prins 25 de puncte după victoria de azi, și, după ajustare, pornește tot cu 13 puncte. Deocamdată, cele 2 echipe ocupă locuri direct retrogradabile, la numai un punct de Dinamo (locul 14, de baraj).

FC Hermannstadt a jucat azi, cu Poli Iași, în formula: Cristiano – R. Opruţ, O. Viera (Addae ’86), P. Matricardi, A. Măţel – Aias Aosman, R. Dâlbea, L. Buzan (Petrescu ’12) – David Mayoral (Sebaihi ’70) – D. Bagaric, Yazalde (Aralica ’70).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*