De 25 de ani în folosul comunității – Rotary Club Sibiu

Joi, 14 mai 2020, a fost zi de mare sărbătoare pentru Rotary Club Sibiu, care a aniversat împlinirea a 25 de ani de activitate, 25 de ani de când a intrat în marea și distinsă familie Rotary și 25 de ani de când a dat naștere faptelor bune în comunitatea sibiană.

Cu ocazia aceasta, clubul și-a deschis portile, virtual, în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise” și s-a bucurat de prezența a peste 100 de persoane, atât pe platforma Zoom, cât și Live pe Facebook. Toți participanții au fost invitați într-o călătorie în timp prin care au aflat începuturile rotariene în Sibiu, fundamentele Rotary, povestea organizațiilor de tineret Interact și Rotaract, proiectele prin intermediul cărora și-a lăsat amprenta în societatea sibiană, relațiile cu partenerii, precum și planurile de viitor.

Clubul Rotary Sibiu împreună cu alte 140 de cluburi de pe teritoriul României și a Republicii Moldova formează districtul 2241 România și Republica Moldova.

Rotary Club Sibiu a avut mereu în vedere pacea și prietenia între oameni și s-a dedicat cu prioritate problemelor stringente ale comunității care vizează: sănatatea copiilor și adulților , educația acestora, cultura și sportul, atât în scopul promovării talentelor și valorilor locale și din țară, cât și ca mijloace de propagare ale unor proiecte ale clubului, care necesită angrenarea publicului larg.

„Un sfert de veac în care membrii clubului s-au dedicat cu pasiune crezului rotarian <A servi mai presus de sine>, cugetare, postulat care constituie firul călăuzitor și pricipiul nostru, acela de a asigura transpunerea pasiunilor în cauze relevante, capabile să schimbe viața comunității. În acest moment festiv am ales să fim alături de prietenii noștri rotarieni sau non rotarieni și să ne deschidem porțile, virtual, conform posibilităţilor şi conditiilor momentului, către entitatea pe care am servit-o constant cu pasiune și loialitate în toți acești ani – Comunitatea sibiană. Ce moment mai prielnic poate fi pentru a răspunde la întrebările: <Ce este Rotary?>, <Cine sunt Rotarienii din Rotary Club Sibiu?> , <Care sunt activitățile Rotary Club Sibiu?”, decât acuma la ceas aniversar. Aș dori să mulțumesc tuturor celor care au participat alături de noi la <Ziua Porților Deschise Rotary Club Sibiu> cărora le-am oferit satisfacţia bilanţului actiunilor frumoase şi consistente realizate în folosul comunității”, a declarat președintele clubului Mihai Rebrișoreanu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*