De vorbă cu alegătorii

 

Candidatura arată o nouă faţetă a artistului sticlar, implicat de această dată şi în viaţa politică a urbei. Ion Tămâian a ţinut neapărat să vină în faţa cât mai multor sibieni din colegiul în care candidează. Oamenii i-au expus problemele cu care se confruntă şi nemulţumirile care îi macină şi au găsit înţelegere.

 

Unul dintre candidaţii care vine pentru prima dată în faţa sibienilor pentru a le cere votul este celebrul artist Ion Tămâian. Preşedinte al filialei judeţene a Uniunii Artiştilor Plastici şi cunoscut prin lucrările sale în toată lumea, acesta a fost propus de liberali pentru a-i face concurenţă democrat-liberalului Cornel Ştirbeţ în lupta pentru Colegiul 1 Camera Deputaţilor. După lansarea oficială a candidţilor USL, care a avut loc săptămâna trecută la Sala Transilvania, Tămâian şi-a invitat susţinătoriiîntr-un cadru mai puţin formal, adică la sediul de campanie de pe Calea Cisnădiei. Zeci de sibieni, mai ales dintre cei trecuţi de prima tinereţe, au răspuns acestei chemări.


 

Faţă în faţă

 

Ion Tămâian a explicat că e nevoie de o schimbare majoră, în bine, pentru oameni. „Se cere o schimbare la nivel de ţară. Dorim ca totul să revină la normal”, a anunţat candidatul, exprimându-şi convingerea că USL va reuşi să obţină mai mult de 50 la sută la aceste alegeri. De asemenea, el şi-a prezentat pe scurt platforma electorală şi a rezervat suficient timp pentru a asculta ofurile oamenilor veniţi să îl susţină. Sibienii s-au plâns de pensiile mici, taxele mari, indiferenţa guvernanţilor faţă de problemele lor şi minciunile cu care sunt ademeniţi de fiecare dată la urne.

 

 

Artist de talie internaţională

Ion Tămâian unul dintre cei doi asociaţi ai firmei „Ion Art Glass”, fondată în februarie 1992. Este prin excelenţă un artist sticlar, definit atât prin licenţa obţinută în 1982 la absolvirea Academiei de arte „Ion Andreescu” din Cluj-Napoca, cât şi prin prestaţiile sale plastice prezentate şi apreciate în nenumărate expoziţii de grup şi personale, naţionale şi internaţionale de prestigiu, ca membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Tradiţia unui meşteşug şi versatilitatea artei se îmbină cu succes în atelierul din Şelimbăr. Alături de echipa sa de 25 de angajaţi se joacă” după forme neimpuse, întotdeauna unice, cucerind lumea întreagă. Acest atelier duce mai departe tradiţia lucrării sticlei prin suflare la ţeavă şi decorare manuală.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*