FOTO Denisa, pisica vedetă din centrul Sibiului

Denisa este cea mai nouă membră a echipei de la Librăria Humanitas din Sibiu.

foto: facebook/Nicoleta Gheorghiu

Felina, în vârstă de un an și aproape patru luni, a venit în echipa Humanitas în urmă cu două luni, iar de atunci a devenit principala atracție a librăriei. Stă toată ziua în vitrină și privește trecătorii, pândește porumbeii, apoi se răsfață în pătuțul pe care i l-au pregătit colegii umani sau se plimbă cu grație printre rafturile cu cărți. Când se plictisește, pleacă la plimbare pe centru, apoi revine zgribulită. Colegii au botezat-o Denisa, de la Colecția ”Raftul Denisei”.

”A venit singură la noi, în urmă cu aproximativ două luni. Am tot văzut-o pe afară și i-am mai dat de mâncare. Apoi a vrut să intre în librărie. Și am lăsat-o. Am dus-o la veterinar, a fost deparazitată, i-am pregătit pătuțul în încăperea de jos și a devenit colegă cu noi. Între timp a venit o doamnă din vecini care a spus că e pisica ei și a luat-o înapoi. Dar nu a vrut să stea cu doamna. S-a întos la noi, iar doamna a acceptat să o lase aici.”, povestește Nicoleta Gheorghiu, librar.

Tot colegii umani ai felinei ne-au povestit și despre temperamentul Denisei. ”Este foarte independentă și extrem de comunicativă. Însă deocamdată nu este prea prietenoasă cu oricine. Încă mai zgârie și nu lasă pe oricine să o atingă. Asta deoarece a stat mult pe străzi, iar când era în grija doamnei, aceasta avea în vecini căței care o fugăreau. Însă pe zi ce trece, se obișnuiește tot mai mult cu oamenii.”, continuă Nicoleta Gheorghiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*