DEZASTRU în trafic! Jumătate dintre mașini nu ar trebui să circule pe șosele

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente.

Registrul Auto Român a verificat din punct de vedere tehnic, în trafic, în primele 6 luni ale lui 2018, 33.726 de vehicule, la nivelul întregii țări. În urma controalelor, s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la: instalația electrică de iluminare și semnalizare, emisii poluante, punți, jante și anvelope, vizibilitate și sistemul de frânare și direcție.

În județul Sibiu, au fost verificate 879 de vehicule, dintre care 28.66 la sută au fost constatate neconforme, iar o mașină prezenta pericol iminent de accident.

La nivel național, aproximativ una din 10 mașini trase pe dreapta de Poliție și verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Directorul general al Registrului Auto Român, George Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*