Discuții ca școlile să rămână deschise peste pragul de 6 la mie

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că până vineri se va lua o decizie dacă școlile pot rămâne deschise chiar dacă rata de infectare din localitate trece de 6 cazuri la mia de locuitori. El a spus că decizia se va lua după discuții cu specialiști din sectorul medical.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Educației a explicat care sunt cele două variante care sunt luate în calcul.

„Prima variantă se referă la păstrarea regulilor actuale: cu ziua de referință vineri, cu situația în care, dacă o localitate trece de 6 la mie, toate școlile din localitate să intre în online, dar grădinițele și creșele rămân deschise

Varianta doi se referă la posibile decuplări de rata de incidență a funcționării  școlilor, pe modelul funcționării grădinițelor, care nu depinde de rata de incidență, unde activitatea se suspendă dacă apar cazuri în grădiniță sau într-o clasă”, a spus ministru.

„Am cerut o informare privind modul de funcționare a școlilor în Europa acum, majoritatea merg pe principiul că școlile se închid ultimele.

Modul de funcționare a școlilor se va stabili la interval de o săptămână, referința e vineri după regulile actuale, iar pentru varianta 2 – momentul în care se va suspenda activitatea cu prezență fizică va fi la constatarea unor cazuri de infectare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*