Doctorul Ricky Dandel, așteptat la Sibiu să predea la Litere

La cei 63 de ani ai săi, Ricky Dandel este considerat unul dintre primii 10 cei mai cunoscuți sibieni, alături de Ioan Slavici, Aurel Vlaicu, Klaus Iohannis, Emil Cioran, Samuel von Brukenthal, Andrei Şaguna și Octavian Goga.

Ricky Dandel

Ricky Dandel

E limpede că acest top votat de sibieni a luat în calcul performanțele artistice ale cântărețului. Puțini se pot lăuda că au urcat pe aceeași scenă cu Ray Charles sau Tom Jones.

Totuși, puțini știu că Ricky Dandel are și o carieră de profesor. Din 1996, el este profesor de engleză și germană la Munchen.

Cariera de dascăl a început-o la Sibiu, unde Ricky a fost profesor de engleză la liceul Brukenthal din Sibiu în 1989 și a fost coleg în cancelarie cu președintele Klaus Iohannis. După ce, în anul 1975, a absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Sibiu, secția engleză-germană, celebrul cântăreț a hotârât în 2006 să susțină lucrarea de doctorat la aceeași facultate. „Am participat la susținerea lucrării de doctorat și pot spune că este una foarte bună, dar mai ales originală”, afirmă prof. Alexandra Mitrea, decanul Facultății de Litere și Isorie din Sibiu. Ricky Dandel a primit calificativul „Magna cum laudae“ pentru studiul său privind viața și opera unui scriitor american de origine greacă, Jeffrey Eugenides. „Rectorul Ciocoi Pop i-a propus să rămână la catedră, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Îl așteptăm la catedră dacă are timpul disponibil”, a declarat Mitrea. (Ovidiu SCUTELNICU)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*