Eforturile Spitalului Județean și ale celui de Psihiatrie au dat roade. Au obținut acreditarea!

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu şi Spitalul de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” s-au aflat, zilele trecute, sub lupa unor comisii de evaluare în vederea obţinerii acreditării. Punctajul obţinut de ambele instituţii a fost unul satisfăcător.

spital-psihiatriePreşedintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea, prezent la întâlnirea cu managerii unităţilor medicale aflate în subordinea Consiliului Judeţean, a felicitat întreaga conducere a celor două spitale pentru rezultatele obţinute. „Doresc să mulţumesc public întregului personal al celor două spitale. M-a impresionat tare mult solidaritatea de care au dat dovadă toţi şefii de secţie, medicii, asistentele, infirmierele şi personalul administrativ. Toată lumea a muncit pentru acreditare, proiect pe care îl pregătim de trei ani”, a mărturisit Cindrea. La întâlnirea cu conducerea instituţiilor medicale finanţate de Consiliul Judeţean Sibiu au mai participat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Florin Cioloboc, directorul Serviciului de Ambulanţă Sibiu, Felicia Tărnăuceanu, şi liderul Sindicatului SANITAS Sibiu, Dan Pirnoiu.

Modernizarea spitalelor, prioritate declarată

Discuţiile au continuat cu punctarea stadiului principalelor investiţii şi achiziţii prevăzute pentru acest an la cele trei spitale aflate în subordinea Legislativului județean: Spitalul Judeţean, Spitalul de Psihiatrie şi Spitalul de Pneumoftiziologie. „Modernizarea spitalelor este un obiectiv prioritar pentru Consiliului Judeţean Sibiu, iar pentru rezolvarea reabilitării tuturor clădirilor se urmăreşte atragerea de fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional, şi se intenţionează şi apelarea la împrumuturi bancare”, menționează Ioana Căpăţînă, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Sibiu. Potrivit unei statistici date publicității de Consiliul Județean, de la jumătatea lui 2012 și până în primăvara acestui an, cele trei unități spitalicești preluate în 2010 în administrarea Consiliului Județean Sibiu au beneficiat de investiții în valoare totală de 100 de milioane de lei.

Preocupare pentru școlile speciale

Săptămâna trecută a avut loc și întâlnirea trimestrială dintre conducerea Consiliului Judeţean Sibiu şi reprezentanţii instituţiilor de învăţământ special din județ. Toate centrele de învăţământ special aflate în subordinea Consiliului Judeţean Sibiu desfăşoară în această perioadă activităţi de reparaţii la sediile instituţiilor. În majoritatea cazurilor, luna august este cea mai aglomerată din punct de vedere al activităţilor de reabilitare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*