Emil Boc nu este interesat de şefia PNL | ACTUALIZARE

Surse apropiate primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, susţin că, sâmbătă, acesta îşi va anunţa candidatura pentru şefia PNL. Boc a infirmat zvonurile.În urma rezultatelor dezastruoase obţinute de PNL la scrutinul de duminică, liderul PNL Alina Gorghiu şi-a depus mandatul, iar PNL va avea astfel nevoie de o nouă conducere. Aceasta a precizat că va avea o discuţie cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media naţională şi că Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni marţi, unde va propune convocarea Convenţiei Naţionale pentru luna februarie. Liberalii stabiliseră pentru 2017 un congres al partidului. Recent Monitorul de Cluj scria că Emil Boc ar fi tentat să acceadă în funcţia de preşedinte al PNL, cu atât mai mult cu cât este printre liderii care au obţinut cele mai bune rezultate la locale. Mai mult, Clujul este unul dintre cele 3 judeţe din România în care PNL nu a luat bătaie la alegerile parlamentare de duminică.

ACTUALIZARE Marți, ora 15.20: În urma articolului referitor la posibila candidatură pentru preşedinţia PNL, primarul Emil Boc a declarat că prioritatea sa rămâne municipiul Cluj-Napoca. „Nu am intenționat și nu intenționez să candidez la funcția de  președinte al Partidului Național Liberal. Singura mea preocupare este și rămâne Primăria municipiului Cluj-Napoca”, a spus Boc.

Emil Boc a mai deţinut şefia PDL din 2005 până în 2012 preluând partidul de la Traian Băsescu, iar poziţia de prim-ministru pe care a ocupat-o l-ar fi făcut cel mai calificat pentru a conduce destinele PNL. În plus, deşi nu ocupă nicio funcţie de partid, Boc reprezintă unul dintre ultimele fiefuri ale PNL mai ales după înfrângerea ruşinoasă de la parlamentare  La aceste alegeri, liberalii au câştigat doar în trei judeţe: Cluj, Alba şi Sibiu. Până la Congres, PNL va fi condus interimar de Raluca Turcan, preşedintele PNL Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*