Europarlamentarul Daniel Buda, revoltat după votul pentru Schengen: „Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni”

Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Europarlamentarul clujean Daniel Buda este revoltat de nedreptatea adresată României.

Daniel Buda, președintele PNL Cluj și europarlamentar, a făcut o serie de declarații cu privire la Austria care a blocat intrarea României în spațiul Schengen.

Europarlamentarul Daniel Buda a declarat că votul de joi al Austriei nu a fost dat României, ci împotriva unității Uniunii Europene.

„Din nefericire, Austria și-a exercitat dreptul de veto opunându-se intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen. A spus de multe ori că haina cuvintelor este prea strâmtă pentru a exprima ce simțim cu adevărat, dincolo de frustrare, de furie și de sfidare. Aceste lucruri nu ne fac să ne oprim din demersurile noastre, ci dimpotrivă nu fac altceva decât să ne coaguleze mai mult și să mergem mai departe să ne îndeplinim obiectivele.

Votul dat de Austria ieri (joi-n.red.) nu a fost împotriva României, ci a fost dat împotriva unității Uniunii Europene. Vreau să fac o paralelă, chiar dacă unii oameni mi-au spus să n-o fac: În 1939 un austriac, Adolf Hitler, a dat foc Europei. Karl Nehammer, prin votul de joi, nu face altceva decât să repete aceeași greșeală care s-a făcut în 1939. Votul acesta a depășit deja granițele României sau Bulgariei.

Este un vot care exprimă dorința lui Putin, deoarece acolo trebuie să mergem să găsim explicația votului, în influența pe care o are Rusia la Viena prin serviciile secrete rusești, dar și prin relația asumată de Karl Nehammer cu Rusia. Este singurul șef de Guvern care după ce a început războiul a mers în Rusia. Și-a manifestat simpatia față de Rusia foarte repede(…) Nu poți să te pui cu idioțenia și prostia unor oameni și cu interesele meschine susținute de către Rusia în Austria”, a declarat Daniel Buda la un post de radio local, scrie Monitorul de Cluj.

Potrivit europarlamentarului există mai multe planuri pentru aderarea României la spațiul Schengen.

„Să nu creadă lumea că nu avem planuri. Avem și planul B și C și așa mai departe, dar nu le putem verbaliza pe toate în spațiul public. Există teoretic și practic posibilitatea ca decizia să fie împinsă în Consiliul Europei din 15 decembrie. Încercăm să forțăm mai departe cu ajutorul cancelariilor europene și cu ajutorul instituțiilor europene. Lumea politică din capitalele europene înțelege care e pericolul și vor uni pentru a forța Austria să fie de acord cu intrarea României în Schengen”, a adăugat Daniel Buda.

CITEȘTE ȘI:

Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: „Nimeni nu vrea România și Bulgaria în Spațiul Schengen”

 România NU intră în Schengen din cauza opoziției Austriei și Olandei

Premierul Ciucă susține că poziția statului austriac este inexplicabilă: „Regretăm și nu înțelegem poziția inflexibilă a Austriei”. România va relua procesul de aderare la spaţiul Schengen

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*