OCHIUL MAGIC. Sibiul, surprins în ipostaze inedite de un francez și o chinezoaică

Până duminică, 14 octombrie, sibienii mai pot admira expoziţia de artă fotografică „Sibiul văzut din Est și din Vest”, expusă în Turnul Sfatului.

Ȋmbinȃnd viziunile a doi fotografi veniți din părți antagoniste ale globului – Jiexiong Ye (China) și Louis Guermond (Franța), expoziția de peisaje și imagini oferă publicul vizitator șansa de a admira în tihnă instantanee ale spațiului urban sibian. Louis Guermond un extrovert, un om care intrat în inima Sibiului și a explodat și a prins esența de la bun început cu cât se poate de intempestiv, printr-o atitudine deschisă, în care îi farmecă pe toți și a devenit un sibian încă din primele minute. Jiexiong, a venit cu o atitudine complementară, a dat un ocol Sibiului, l-a atacat din exterior ca o felină, a venit și a fotografiat peisaje superbe și după aceea a descoperit interiorul dându-i explozia de culoare. Deci, atitudinile, una centripetă, cealaltă centrifugă, o complementaritate psihologică de data aceasta, nu culturală, foarte interesantă și pe care sunteți invitați să o descoperiți ȋn zilele următoare.

”Vreau să vă spun că știu și vă vând un mic secret în modul cum s-a născut această expoziție, cum s-au născut fotografiile. Este o expoziție unică, ea ne propune culoarea, sigur că veți spune, e evident din moment ce vestul reduce la esență și stilizează în alb – negru, o face de atâta timp, sigur că orientul întotdeauna a colorat situația, se întâmplă și aici dar, în manierele vectpersonale”, a declarat Radu Stănese, președintele Fotoclubului Orizont.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul Orizont și Casa de Cultură a Studenților Sibiu și este finanţat de Primăria municipiului Sibiu şi Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului, precum și de Consiliul Judeţean Sibiu.


Viorica MAIER

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*