Familiștii la putere pe pârtie

În ciuda temperaturilor extrem de scăzute și a numeroaselor avertizări meteorologice de vânt sau ger, sibienii și restul turiștilor au petrecut de minune în weekend la Arena Platoș Păltiniș. De departe, senzația weekendului au fost cele două concursuri desfășurate sâmbătă și duminică, concursul de sănii și cel de slalom dedicat în exclusivitate familiilor.

Concursul de sănii s-a desfășurat sâmbătă, când termometrele arătau nu mai puțin de -18 grade Celsius. 14 temerari s-au înscris în concurs, prima probă fiind una eliminatorie, de coborâre individuală cronometrată. Cei mai buni patru concurenți au avansat în faza finală, o coborâre în patru extrem de spectaculoasă pe curbele strânse ale pârtiei de sănii. În total, concurenții au fost răsplătiți cu cinci premii, vouchere Decathlon de 500, 300 și 200 de lei pentru ocupanții podiumului, Adrian Dobrin, Paul Giurculete și Sorin Verza, dar și vouchere de 100 de lei pentru Silviu Popa, cel mai bun timp la categoria copii și Mădălina Moica, cel mai bun timp la categoria fete.

Distracţie în familie

Duminică a fost ziua rivalității familiilor de schiori din Sibiu și împrejurimi. Cele 10 echipe provin din Sibiu și Cluj Napoca și majoritatea au participat și la edițiile anterioare ale concursului Family Race. Regulamentul competiției prevede că în concurs pot participa doar echipe formate din 3 membri ai familiei, doi părinți și un copil sau doi copii și un parinte, unul dintre copii fiind obligatoriu sub 18 ani. „Prin acest concurs ne dorim să impulsionăm familiile din Sibiu și din tot restul țării să îi aducă pe cei mici la schi, să îi inițieze în tainele acestui sport minunat sau cel puțin să îi scoată din casă la aer curat”, spune Ioana Chitea, managerul general al complexului. Cum mulți dintre concurenți, atât dintrei cei mici cât și dintre cei mari, sunt sportivi de performanță în schi, concursul a fost unul extrem de spectaculos, de tehnic și de impresionant. În același timp, cum majoritatea se cunosc și de la alte competiții, prietenia dintre concurenți a făcut și mai plăcut de urmărit acest concurs. Familia Trifu, Ion, Lea și Leona au terminat concursul cu cel mai bun timp colectiv, 3.26,76, familia Cercel, Horia, Alexia și Radu s-a clasat pe locul secund la doar 7 secunde în urma câștigătorilor iar locul trei a fost luat de familia Fuchs, Christian, Alessia și Ralph.

Încă un weekend pe pârtie

Următorul weekend este, poate, cel mai sportiv weekend al sezonului. Cei mai buni cicliști de offroad, și unii dintre cei mai buni snowboarderi și schiori din țară vin în weekend la Arena Platoș Păltiniș pentru Ski & Snowboard 4xCross, sâmbătă, și MTB Winter 4xCross. Mai multe detalii pe www.arenaplatos.ro.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*