Festin culinar, zonă de distracție pentru copii și concerte atractive, în weekend, la „Sibiul de Odinioară”

Cea de a VI-a ediție a evenimentului ’’Sibiul de Odinioară’’ are loc în 17 și 18 august în Pădurea Dumbrava și aduce pe lângă concertele cu Onenightstand, RIFF, Hara, Celelalte Cuvinte, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Emeric Imre și Cristian Buică și o serie de surprize culinare, dar și pentru copii.

Weekendul acesta trebuie neapărat să vă faceți timp să ajungeți la ’’Sibiul de Odinioară’’ și asta pentru că ediția a VI-a a festivalului promite să fie una extrem de reușită. Anul acesta ”rețeta” evenimentului a fost îmbunătățită pe lângă concertele cu artiști de top și cu ”ingrediente” pentru gurmanzi și cei mici. Jocurile copilăriei, bunătăţi de altădată, şi, bineînţeles, două seri cu concerte în aer liber, sunt atracțiile principale.

Festin culinar, înghețată și prăjituri delicioase

Zona de food vine în acest an cu o nouă față și o nouă rețetă. Maestrul bucătar Marius Rafa a pregătit deja meniul cu care vă așteaptă în Pădurea Dumbrava. ”Vom avea mititei, cârnați de Gura Râului și ceafă de porc marinată cu ierburi aromate de la țară. Gătim și cartofi cu usturoi, dar și legume cu miere de salcâm și sare afumată. Pâinea de casă este deja comandată. Deja am dezvăluit câteva dintre bunătățurile cu care îi vom răsfăța pe cei de vin la Sibiul de Odinioară. Îi așteptăm cu drag pe 17-18 august în Pădurea Dumbrava – Camping”, spune chef Marius Rafa.

Sunteți așteptați bineînțeles și cu multă bere rece, șpriț de vară cu vin, sucuri răcoritoare, iar din locația festivalului nu va lipsi colțul producătorilor tradiționali. Vizitatorii vor putea să deguste și să cumpere plăcinte și prăjituri de casă, produse de patiserie sau panificație. Toate sunt gătite în gospodăriile unor sibieni din zona Mărginimii și a satelor din apropierea Sibiului. De asemenea ca și noutate în acest an veți putea să savurați și clătite delicioase, dar și înghețată de casă.

Jocuri de altădată și miniparc de distracții pentru copii

Cei mici sunt așteptați aici cu multe surprize și zone de distracție dedicate lor. Copiii se vor distra și se vor întrece în cadrul mai multor competiții atractive atât pentru ei, cât și pentru părinții și bunici!

Vor descoperi jocurile copilăriei confecționând tuburi cu cornete, vor deveni vânători la “Rațele și vânătorii” și se vor distra la jocurile cu apă. În zona de sport, prichindeii și cei mari vor juca fotbal, volei, badminton și vor putea participa la concursuri de tir cu arcul.

Minitiroliana, Podul indienilor și Slackers NinjaLine sunt alte câteva surprize, pe 17 și 18 august, de la 11.00 la 19.00.

În fine, copiii au la dispoziție și un un mini-parc de distracții. Tobogane și multe alte instalații de distracție îi așteaptă pe doritori.

Două zile de concerte atractive

Prima zi este dedicată rock-ului vechi, iar pe scenă vor fi trupe îndrăgite care de-a lungul timpului au lansat piese ce încă mai sunt fredonate cu plăcere și în ziua de azi. Astfel sâmbătă, 17 august, îi avem pe scenă în recital pe cei de la Hara și Celelalte Cuvinte. Tot în aceeași zi vor susține un recital și sibienii de la RIFF, precum și Onenightstand.

Cea de a doua zi de la Sibiul de Odinioară este dedicată în întregime muzicii folk. Iubitorii acestui gen muzical se vor bucura, duminică 18 august, de recitaluri cu Ducu Berți, Victor Socaciu, Emeric Imre și Cristian Buică.

Iată așadar doar câteva motive ca în weekend-ul 17-18 august să nu vă faceți program și să dați o fugă în Pădurea Dumbrava – zona camping, pentru că ediția a V-a a evenimentului Sibiul de Odinioară se anunță a fi una foarte faină.

„Sibiul de odinioară” este o acțiune cofinanțată de Consiliul Local Sibiu prin Primăria municipiului Sibiu și de Consiliul Județean Sibiu organizată de Asociația Sibiul de Odinioară și Agenția Grey Projects

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*