Festival-concurs de folk și cântece de cătănie

Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” organizează, în perioada 13 – 15 septembrie, prima ediție a festivalului-concurs de folk și cântece de cătănie Folk Sibiu.

„Festivalul va deschide toamna inimilor noastre în cadrul plin de farmec al Muzeului Civilizației Populare Tradiționale ASTRA. În perioada 13-15 septembrie, tineri talentați vor avea ocazia să se prezinte publicului și unui juriu specializat, iar artiști consacrați vor întregi tabloul muzical al fiecărei seri”, anunță instituția de învățământ.

Program

  • Vineri, 13 septembrie: concurs folk, recitaluri Zoia Alecu, Cristi Dumitrașcu & Aliații, Constantin Gheorghe (Padre)
  • Sâmbătă, 14 septembrie: concurs cântece de cătănie, Bătălia feciorilor AFT, recitaluri: Raluca Cismaru, Călin Han, Maria Gheorghiu, Emeric Imre
  • Duminică, 15 septembrie: Gala Laureaților, moment poetic Nina Cassian, recitaluri Florin Ioan Thomits, Rareș Andrei Păuna, recital extraordinar Alina Manole

Fiecare seară de festival începe la ora 17:30.

Juriul este format din: Alina Manole, Cristi Dumitrașcu, Dumitru Stângaciu, Călin Hăndăbuț, Andreea Safta.

Înscrierile pentru concurs se pot face până la data de 8 septembrie, iar concurenții au șanse să câștige premii în valoare totală de 8.000 de lei.

„Secțiunile concursului se adresează persoanelor cu vârsta de până la 29 de ani, împliniți în acest an.

Concurs folk – 2 piese la alegere din repertoriul românesc. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă.

Concurs cântece de cătănie – 2 piese la alegere din repertoriul cântecelor de cătănie, românești. Sunt acceptate și grupuri formate din doi tineri, după aceleași reguli de vârstă. Pentru această secțiune, organizatorii pot oferi sugestii de piese sau ajutor în alegerea unui repertoriu.

Concurenții pot participa la ambele secțiuni.

Organizatorii încurajează creațiile proprii. Acestea vor intra la jurizare și pentru premiul juriului.

Pentru concurenții din afara municipiului Sibiu, organizatorii asigură cazarea și masa pentru ziua concursului și restul perioadei până la Gala laureaților, în situația celor câștigători.

Pentru a participa la preselecție, vă rugăm să trimiteți un clip video relevant (se acceptă și filmări neprofesioniste) sau o înregistrare format mp3 cu o interpretare a unui cântec pentru secțiunea la care se dorește participarea. Două secțiuni, două piese.

Materialele pot fi trimise pe adresa de e-mail: ateodorescu23@gmail.com, iar pentru mai multe detalii vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon: 0745163981 (Adrian Teodorescu).

Nu se percepe taxă de înscriere”, se arată într-un comunicat al AFT Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*