Foarte multe amenzi în weekend în Sibiu pentru șoferii necivilizați!

În urma acțiunilor desfășurate în perioada 17 – 19 iulie a.c., polițiștii rutieri au constatat 13 infracțiuni la regimul circulației, au reținut 27 de permise de conducere, au retras 7 certificate de înmatriculare și au aplicat 424 de sancțiuni contravenționale în valoare de 132.000 de lei.

Exemple semnificative:

Bucureștean fără drept de a conduce, la Lazaret

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 11,00, pe DN 7, în zona Lazaret, polițiștii Biroului Rutier pentru Drumuri Naționale și Europene au oprit pentru control un autoturism condus de către un bărbat în vârstă de 47 de ani, din București.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că dreptul șoferului de a conduce autovehicule pe drumurile publice este anulat.

În cauză s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept anulat.

Față de persoana în cauză s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, iar în data de 18 iulie a.c., procurorul de caz a dispus plasarea bărbatului sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Sibian fără drept de conducere

La data de 17 iulie a.c., în jurul orei 15,00, pe strada 9 Mai din municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 33 de ani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism fără a deține acest drept. Pe numele bărbatului s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Puști de 17 ani la volan, în Poiana Sibiului

La data de 18 iulie a.c., în jurul orei 19,00, pe raza comunei Poiana Sibiului, polițiștii Secției de Poliție Rurală Orlat au depistat un tânăr în vârstă de 17 ani în timp ce conducea un autoturism deși nu deține dreptul de a conduce. Mai mult decât atat, s-a constatat că autoturismul este radiat din circulație.

Și  în acest caz s-a deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat sau neînmatriculat.

Mureșean beat la Brădeni

În dimineața zilei de 19 iulie a.c., în jurul orei 08,30, pe DJ 106, în zona comunei Brădeni, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Agnita au depistat un șofer în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influența alcoolului.

Testarea alcoolscopică a bărbatului în vârstă de 55 de ani, din jud. Mureș, a rezultat într-o concentrație de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de articolul 336 aliniatul 1 din Codul Penal.

Sibian beat și fără permis pe motocicletă

La data de 19 iulie a.c., în jurul orei 16,30, pe DJ 105, în localitatea Merghindeal, polițiștii au depistat un localnic în vârstă de 32 de ani în timp ce conducea o motocicletă tip Enduro neînmatriculată, fără a deține permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte motocicleta, respectiv sub influența alcoolului, cu o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În prezent, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis corespunzător, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*