Fodor a semnat contractul pentru modernizarea pasajului de la „Bulevard”

Primăria a contractat lucrările de modernizare a pasajului pietonal Șaguna. Constructorul este cel care s-a ocupat și de Baia Neptun.

“Modernizăm pasajul pietonal subteran care traversează str. A. Șaguna. Nu este o simplă lucrare de cosmetizare, ci refacem parte din structura pasajului, utilitățile și îl transformăm într-un spațiu de informare pentru sibieni, prin instalarea unor ecrane smart. Valoarea investiției se ridică la 2,8 milioane de lei”, a precizat primarul Astrid Fodor.

Pentru a contracta lucrările, Primăria Sibiu a organizat procedura de achiziție pentru proiectare și cea pentru execuția lucrărilor de mai multe ori, fie pentru că nu s-au depus oferte, fie pentru că ofertele depuse nu au fost conforme. La ultima procedură s-au depus trei oferte, dintre care singura ofertă conformă a fost cea depusă de firma SC Euras SRL, cu care s-a semnat contractul de lucrări.

“Pasajul este situat în centrul istoric al Sibiului, acolo unde firma noastră a fost contractată să realizeze lucrările de reabilitare a mai multor obiective. Ne bucurăm să putem continua colaborarea și să contribuim la punerea în valoare a frumuseții orașului istoric, adăugând în același timp și elemente moderne, potrivite unui oraș european așa cum este Sibiul”, a explicat Ionuț Bota, manager proiect SC Euras SRL.

În acest proiect sunt prevăzute:

Reabilitarea structurii pasajului:

 • înlocuirea rigolelor existente și amenajare unei noi rețele de preluare a apei de ploaie
 • modificări structurale pentru amenajarea de rampe destinate cărucioarelor și bicicletelor
 • construirea unor parapeți exteriori ai pasajului
 • amenajarea unor platforme liftante pentru accesul persoanelor cu dizabilități
 • construcția unei banchete pentru repaus în pasaj
 • înlocuirea pardoselilor atât în pasaj, cât și pe scările și rampele de acces și pavarea acestora cu plăci de granit
 • refacerea finisajelor tavanului și a pereților
 • refacerea trotuarelor și a spațiilor verzi din zona pasajului

Modernizarea dotărilor pasajului:

 • realizarea unui sistem numit video-wall, al cărui scop este informare a sibienilor care trec prin acest pasaj. Concret, pe un perete al pasajului va fi instalat un șir de panouri LED interconectate, protejate cu panouri de sticlă securizată
 • realizarea unui sistem de iluminat nou
 • montarea unui sistem de supraveghere video inteligent

Termenul de finalizare a lucrărilor prevăzut în contract este de 6 luni.

Odată cu începerea lucrărilor, circulația pietonală prin acest pasaj se va închide temporar. Pentru a traversa, pietonii vor putea utiliza pasajul Dumbrava sau trecerile de pietoni de pe str. Andrei Șaguna.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*