FOTO Bebeluş în stare gravă, adus cu avionul SMURD la Sibiu

Avionul SMURD a zburat ieri mii de kilometri în câteva ore pentru salvarea a trei bebeluși aflați în stare critică, printre care şi un copil adus de la Oradea, la Sibiu, a anunţat Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Astăzi (marţi n.r.), echipajul aeronavei SMURD Cessna Citation V a îndeplinit cu succes 3 misiuni solicitante, executate contra cronometru, pentru salvarea a 3 bebeluși aflați în stare critică. Prima misiune SMURD a fost executată pe ruta Târgu Mureș – Budapesta, pentru salvarea vieții unui bebeluș în vârstă de doar 11 zile, diagnosticat cu malformație arterio-venosă de venă Galen. Nou-născutul a fost preluat și transferat de urgență în capitala Ungariei. Imediat după finalizarea misiunii din Ungaria, colegii noștri au fost solicitați la Oradea, pentru a ajuta la salvarea vieții unui al doilea bebeluș, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, pe care l-au preluat și transferat pe calea aerului, în câteva zeci de minute, la o unitate spitalicească din Sibiu”, au anunţat cei de la DSU pe pagina de Facebook.

În timp ce se pregăteau să decoleze câtre București, dispeceratul SMURD a redirecționat aeronava către Craiova. Un al treilea bebeluș avea nevoie să ajungă de urgență la București, pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate.
Bebelușul, diagnosticat cu afecțiuni pulmonare grave, a fost transferat în 30 de minute în Bucureşti, unde a fost predat în siguranță echipelor medicale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*