FOTO: Două persoane surprinse într-un incendiu puternic – exercițiu ISU

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” al Județului Sibiu au desfășurat astăzi un exercițiu pe platforma industrială str. Ștefan cel Mare, din municipiul Sibiu.

În contextul desfășurării periodice a antrenamentelor și exercițiilor ce au drept scop principal eficientizarea timpului de răspuns la apariția diferitelor situații de urgență, și pregătirea temeinică a forțelor de intervenție, s-a acționat cu forțe și mijloace în teren, în locul unde îți desfășoară activitatea mai multe firme cu profil de producție și depozitare.

Scenariul stabilit a fost stingerea unui incendiu izbucnit la unul dintre depozitele operatorilor economici de pe platformă, în care au fost surprinse 2 persoane.

Personalul firmelor aflate pe platformă (peste 30 persoane) s-a autoevacuat, conform planurilor de apărare împotriva incendiilor, în locurile de adunare stabilite în regulamentele interioare, înainte de sosirea forțelor. Din păcate, două persoane au fost surprinse de izbucnirea incendiului în depozitul mare de materiale și au fost evacuate, în siguranță de către salvatorii sibieni. Acestea au fost evaluate medical și au primit îngrijiri medicale la fața locului de către personalul specializat.

La acest exercițiu au participat peste 25 de pompieri militari și paramedici cu 5 autospeciale ( stingere cu apă și spumă, descarcerare și de asistență medicală specializată).

În eventualitate creării unui disconfort, asigurăm cetățenii că aceste exerciții sunt necesare pentru antrenarea forțelor, dar totodată, sunt benefice pentru întreaga comunitate, întrucât pot contribui la salvarea de vieți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*