FOTO: Gospodărie din Copșa Mică în pericol! Incendiu la afumătoare, un iepuraș a murit

Utilizarea unei afumători improvizate a pus în pericol gospodăria unor cetățeni din Copșa Mică.

Un incendiu a izbucnit astăzi la o anexă gospodărească din Copșa Mică ca urmare a jarului în contact cu grăsimea alimentelor aflate la afumat.

Afumătoarea se afla în interiorul unei anexe gospodărești, iar lângă aceasta era situat un adăpost cu 5 porci. Pompierii militari medieșeni au intervenit cu trei autospeciale de stingere și un echipaj SMURD alături de voluntarii SVSU.

La sosirea forțelor, incendiul se manifesta generalizat la întreaga anexă și amenința adăpostul de animale.

Intervenția rapidă a salvatorilor a condus la evacuarea și salvarea celor cinci porci și la salvarea casei de locuit ce era lipită de anexă.

Din nefericire, un iepure a fost găsit mort.

A ars anexă gospodărească pe o suprafață de cca 80 mp și diverse instrumente agricole.

𝑴𝒂̆𝒔𝒖𝒓𝒊 𝒅𝒆 𝒑𝒓𝒆𝒗𝒆𝒏𝒊𝒓𝒆 𝒔̦𝒊 𝒂𝒑𝒂̆𝒓𝒂𝒓𝒆 𝒊̂𝒎𝒑𝒐𝒕𝒓𝒊𝒗𝒂 𝒊𝒏𝒄𝒆𝒏𝒅𝒊𝒊𝒍𝒐𝒓 𝒍𝒂 𝒖𝒕𝒊𝒍𝒊𝒛𝒂𝒓𝒆𝒂 𝒂𝒇𝒖𝒎𝒂̆𝒕𝒐𝒂𝒓𝒆𝒍𝒐𝒓

 

În scopul prevenirii unor astfel de evenimente, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru ” al judeţului Sibiu reaminteşte cetăţenilor obligativitatea respectării următoarelor norme de apărare împotriva incendiilor:

⛔ se interzice folosirea afumătoarelor improvizate ori amplasarea acestora în apropierea clădirilor, în magazii, şuri, remize, şoproane etc. sau lângă materiale combustibile. Afumătorile se confecţionează din zidării de cărămidă şi materiale incombustibile şi se amplasează independent de celelalte construcţii din gospodărie;
⛔se interzice folosirea afumătorilor improvizate în podurile clădirilor prin scoaterea unor cărămizi din coş sau neridicarea zidăriei coşurilor deasupra acoperişului ori lăsarea deschisă a uşiţelor de curăţare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*