FOTO: O mașină s-a făcut scrum cât timp proprietarii lucrau pe câmp. De la ce au pornit flăcările

Pompierii militari ai Detașamentului Sibiu au fost solicitați să intervină în această dimineață într-o zonă de câmp a localității Șura Mare pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism de teren staționat.

La sosirea forțelor incendiul se manifesta generalizat la întreg autoturismul cu posibilitate de extindere la cultura agricolă.

Potrivit informațiilor primite de la proprietar, acesta împreună cu familia se aflau la munca agricolă când au observat incendiul izbucnit în partea din spate a autoturismului.

Pompierii militari au limitat și stins prompt incendiul, fără a se înregistra victime.

A ars autoturismul de teren în totalitate, cauza probabilă de izbucnire a acestuia find determinată de un scurtcircuit la instalația electrică.

Având în vedere că numai în luna iulie a acestui an s-au inregistrat peste 15 incendii de autoturisme în care au intervenit de urgență pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu, pompierii recomandă respectarea următoarelor măsuri de prevenire și apărare împotriva incendiilor:

▪ verificaţi instalaţia electrică;
▪ nu faceți improvizații la instalația electrică;
▪ asiguraţi-vă că echipamentele de iluminat electric nu sunt defecte sau neizolate;
▪ verificaţi dacă apar eventuale scurgeri de carburanți sau lubrifianți.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*