FOTO – VIDEO. Acțiune de amploare a polițiștilor rutieri sibieni. În două ore oamenii legii au dat zeci de amenzi

5 permise suspendate, 2 certificate de înmatriculare reținute și 145 de amenzi, în numai două ore. Acesta este bilanțul unei acțiuni de amploare desfășurate în această dimineată de polițiștii rutieri sibieni în municipiul Sibiu și pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din municipiul Sibiu.

 

 22 de polițiști rutieri și 4 polițiști de la ordine publică au fost angrenați în această dimineață într-o amplă acțiune pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Polițiștii au acționat în municipiul Sibiu, precum și pe principalele căi rutiere de intrare/ieșire din municipiul Sibiu, în zonele pretabile de manifestare a comportamentului agresiv în trafic și în punctele cu risc rutier. În numai două ore, pentr neregulile constate, oamenii legii au aplicat 145 de sancțiuni contravenționale, au ridicat în vederea suspendării 5 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

”Din totalul celor 145 de sancțiuni contravenționale aplicate, 86 au fost pentru neportul centurii de siguranță iar 44 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 5 permise de conducere au fost ridicate în vederea suspendării, din care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză (depășirea vitezei cu peste 50 km/h față de limita maximă admisă), 1 pentru conducerea sub influența băuturilor alcoolice și 1 pentru depășire neregulamentară. Polițiștii au mai reținut și 2 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecției tehnice periodice.”, explică Luciana Lazăr, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Sibiu.

Oameni legii au dat și câteva exemple de abateri grave de la regulile de circulație, abateri care nu au rămas nepedepsite.

Un sibian de 31 de ani a fost depistat în trafic, pe DN 1, în zona Centrului Comercial Șelimbăr, conducând autoturismul cu 127 km/h, limita maximă admisă în zonă fiind de 70 km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile și aplicată o amendă contravențională în valoare de 1.305 lei.

În același punct, polițiștii au mai surprins cu aparatul radar alți doi conducători auto care rulau cu viteze de 114 și respectiv 119 km/h, în ambele situații fiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Pe DJ 106A Sibiu – Rășinari, în zona Muzeului Astra, polițiștii rutieri au depistat în trafic un conducător auto de 45 de ani din Cisnădie conducând autoturismul cu viteza de 112 km/h, limita maximă admisă în zonă fiind de 50 km/h. Conducătorului auto i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile și aplicată o amendă contravențională în valoare de 1.305 lei.

Un alt șofer, în vârstă de 40 de ani, a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, fiind surprins și înregistrat cu aparatul radar pe DN 1, rulând cu viteza de 148 km/h, în zonă de limitare  a vitezei la 100 km/h.

Pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Sibiu, un bărbat de 73 de ani, a fost depistat în trafic conducând autoturismul sub influența băuturilor alcoolice, testarea alcoolscopică indicând valoarea de 0,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițiștii au constatat că inspecția tehnică periodică a autoturismului condus era expirată. Conducătorului auto i-a fost reținut certificatul de înmatriculare, i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru 90 de zile și aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 1.305 lei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*