FOTO VIDEO După mai bine de 80 de ani s-au aprins luminile în casele a 9 familii din Hoghilag! Primăria a montat panouri fotovoltaice

Cadou de Crăciun! Încă nouă familii din Hoghilag, din zona denumită ”de pe Târnava”, vor avea curent electric, după mai bine de 80 de ani. În aceste case becurile s-au aprins pentru prima dată acum, odată cu montarea de panouri fotovoltaice de către primărie.

Majoritatea dintre noi nu ne putem închipui cum ar fi viața fără curent electric. Pentru zeci de familii vulnerabile din Hoghilag, să aibă curent electric în gospodărie a fost doar un vis. Până acum! În pragul Sărbătorilor de iarnă, încă 9 famili din Hoghilag, din zona ”de pe Târnava” au văzut pentru prima dată un bec aprins în casă. Totul a fost posibil datorită montării de panouri fotovoltaice de către primărie,  printr-un proiect finanțat în întregime prin granturi norvegiene.

Reacția oamenilor: de neprețuit!

”Astazi după mai bine de 80 ani în cele nouă locuințe <<de pe Târnava>> de la Hoghilag s-a aprins pentru prima data un bec. E un sentiment care mă umple de bucurie și satisfacție, un cadou binemeritat pentru acesti OAMENI harnici și cu mult, mult bun simț. De astăzi Simina, unul dintre copiii de aici, poate să coloreze și să se pregătească pentru grădiniță, iar în viitor va putea să-și facă temele la lumina unui bec . Sunt așa de fericit…”, este reacția primarului comunei Hoghilag, Nicu Lazăr, cel care a avut grijă să se asigure că panourile funcționează în fiecare gospodărie.

Investiția în panouri fotovoltaice,  în valoare de 345.000 de euro, este realizată printr-un proiect finanțat în întregime prin Innovation Norway (Granturile SEE și Norvegiene). De acest proiect beneficiază 69 de familii vulnerabile din Hoghilag și Valchid, care vor avea energie electrică GRATUITĂ.

Foto/Video: Nicu Lazăr

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*