Fructe și legume toxice pe piața din România. Vicepreședintele ANSVSA a făcut un anunț îngrijorător pentru toți românii.

Mihai Ponea, vicepreședintele ANSVSA, a prezentat un raport despre produsele neconforme găsite în magazinele din România. Din păcate, tot mai multe fructe și legume toxice ajung în România, informează Monitorul de Cluj.

Ponea a vorbit despre diferite pesticide și substanțe interzise care sunt folosite pentru fructele aduse din Turcia, China și Egipt.

„Ceea ce este pe piața din România este controlat sanitar-veterinar de inspectorii ANSVSA. Iar, din punctul meu de vedere, să fie pe piață operatorii care au obligația să pună pe piață, și să o facă cu fructe și legume neconforme, eu o consider crimă împotriva consumatorilor, iar acțiunile coercitive trebuie să fie de înalta speță. Aici nu trebuie să ne jucăm”, a declarat Mihai Ponea pentru Antena 3.ro.

Fructe și legume toxice, blocate la intrarea în țară

Vicepreședintele ANSVSA a anunțat că 90% dintre produsele toxice au fost retrase la intrarea în România și nu au ajuns pe rafturi.

„Am impus supermarketurilor, și în 2022, o frecvența crescută a recoltării de probe pe legume și fructe, pentru că există un risc, în special la cele venite din Turcia, China sau Egipt. Marea majoritate, peste 90%, au fost retrase la intrarea în România, nu au ajuns pe piață. Ele nu trebuie să ajungă pe rafturi. Este o crimă. Și mai ales pe lanțurile de supermarketuri. Și asta este o lupta pe care o ducem continuu, zi de zi. În anul 2021 am retras sute de tone de legume și fructe și am și închis platforme”, a mai spus acesta pentru sursa menționată.

Fructe și legume toxice extrem de periculoase

Fructele și legumele care sunt stropite cu diferite substanțe periculoase pot fi extrem de periculoase pentru organismul uman. Ele pot provoca stări de greață sau pot duce la diferite boli grave în funcție de substanțele folosite.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*