Furioşi pe scenă

 

Teatrul Naţional „Radu Stanca” şi Departamentul de Artă Teatrală din cadrul Universităţii „Lucian Blaga” prezintă duminică, la ora 21:00, premiera spectacolului „Priveşte înapoi cu mânie”

„Priveşte înapoi cu mânie” este povestea a patru tineri îndrăgostiţi ce încearcă să îşi găsească locul în societate fără a se pierde unii de alţii sau chiar pe ei înşişi

„Priveşte înapoi cu mânie” este povestea a patru tineri îndrăgostiţi ce încearcă să îşi găsească locul în societate fără a se pierde unii de alţii sau chiar pe ei înşişi

 

 

Ana Mujat şi Codruţa Vasiu au ales să lucreze

împreună cu studenţii de la Actorie din anul III şi Master I un text esenţial în dramaturgia contemporană, şi anume piesa „Look back in anger/ Priveşte înapoi cu mânie”, informează agenţia Agerpres.

Scenă la Litere

 

Recunoscut ca un copil teribil al scenei europene, actorul şi dramaturgul John Osborne (1929 – 1994) este unul dintre primii scriitori care au dezbătut rolul post-imperialist al Marii Britanii. „Priveşte înapoi cu mânie” este povestea a patru tineri îndrăgostiţi ce încearcă să îşi găsească locul în societate fără a se pierde unii de alţii sau chiar pe ei înşişi. Pentru Jimmy Porter (interpretat de Constantin Podu) nu există nimic mai ucigător decât lipsa de entuziasm şi emoţie pe care o vede în generaţia sa, iar furia prin care priveşte lumea din jur devine fascinantă pentru Alison (alias Mihaela Săndulescu), soţia sa, şi Cliff (Claudiu Fălămaş), colegul lor de apartament. Întreaga lor existenţă urmează să fie zdruncinată când prietena din copilărie a lui Alison, Helena (Alexandra Ceaca), descoperă alienarea în care trăiesc cei trei. Spectacolul va avea loc la Studioul CAVAS din cadrul Facultăţii de Litere şi Arte din bd. Victoriei nr. 5 – 7. Biletele au fost puse în vânzare la Agenţia Teatrală şi online pe www.tnrs.ro. Preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere.

 

Eternul Hamlet

 

O altă piesă cu problematică socială mereu actuală se va juca mâine seară, începând cu ora 19, la sala TNRS. Punerea în scenă închipuită de Oana Stoica şi Radu-Alexandru Nica porneşte de la viziunea că „Hamlet este contemporanul nostru”. Dacă transformăm aşteptarea, atributul său ab initio în neputinţă, vom descoperi omul de astăzi, devorat de responsabilităţi care îl depăşesc. Fără a miza pe întunecata faţă a dilematicul prinţ al Danemarcei, am ales varianta de rebel fără cauză”, mărturisesc cei doi.

 


10

lei este preţul integral al unui billet

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*