Goană nebună pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie!

În perioada 24 – 26 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Sibiu și-au concentrat atenția pe siguranța participanților la trafic și pe modul în care șoferii care circulă pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie respectă normele rutiere.

Întrucât în ultima perioadă, pe Calea Cisnădiei din municipiul Sibiu și în zona cartierului Arhitecților, mai precis pe DJ 106 C Sibiu – Cisnădie, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la nerespectarea regimului legal de viteză și/sau a marcajelor rutiere, precum și a faptului că pe acest sector de drum s-au produs mai multe evenimente rutiere, la sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au desfășurat, în anumite intervale ore, acțiuni punctuale de impunere a legii, folosind aparatele radar TruCam din dotare.

Scopul acestor acțiuni este de creștere a gradului de siguranță rutieră și depistarea acelor conducători auto care încalcă normele rutiere.

Astfel, în cele 3 zile, polițiștii rutieri au oprit pentru control în trafic 51 de autoturisme și au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, din care cele mai multe (40!) pentru nerespectarea regimului legal de viteză, în 3 situații fiind aplicată și măsura complementară de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de 90 de zile (peste 50km/h față de limita maximă admisă).

Alte sancțiuni au fost aplicate pentru neportul centurii de siguranță, nerespectarea indicatoarelor de obligare sau lipsa ITP. Au fost retrase și 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, polițiștii rutieri au constatat și 2 infracțiuni la regimul rutier, ambele de conducerea autoturismului sub influența substanțelor psihoactive, conducătorii auto (un tânăr de 21 ani din Petroșani, respectiv un sibian de 19 ani) fiind testați cu aparatul DrugTest și ulterior,  însoțiți la o unitate medicală unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii substanței psihoactive.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*