Grădiniță modernizată cu bani europeni la Avrig

La Avrig se află una din cele 34 de grădinițe din Regiunea Centru care vor fi modernizate și dotate prin fonduri europene nerambursabile.

Acest fapt este posibil ca urmare a semnării proiectului gestionat la nivel regional de Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin care Ministerul Educației Naționale și administrația publică locală vor utiliza peste 10 milioane de euro pentru educația timpurie a copiilor.

Finanțarea este acordată în cadrul Axei Prioritare 10 a Programului REGIO 2014-2020, pentru investiții privind dezvoltarea infrastructurii prin construirea de clădiri noi pentru grădinițele care se află în clădiri ce nu mai prezintă siguranță în exploatare, sunt amplasate în construcții ce fac obiectul retrocedării sau au spații insuficiente și inadecvate pentru acest tip de educație. Obiectivul specific al proiectului constă în asigurarea unei oferte educaționale adecvate, accesibile și de calitate, în grădinițele cuprinse în proiect, prin reabilitarea, modernizarea infrastructurii grădiniței și dotarea acestora cu mobilier școlar.

„Astfel, părinții și copiii pot vedea că se folosesc și fonduri europene pentru creșterea calității în învățământ. Vom gestiona investiții pentru creșterea confortului și a calității actului educativ, precum și pentru a se achiziționa echipamente moderne, potrivite cerințelor actuale din învățământ”, a declarat Simion Crețu, directorul general al ADR Centru.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*