Hotelul de Gheață merge mai departe

Hotelul de gheață de la Bâlea Lac revine în această iarnă cu o ofertă de nerefuzat. Magia cinematografiei urcă pe cele mai înalte culmi. La 2.000 de metri altitudine, filmele care au făcut istorie vor prinde din nou viață… în gheață!

În Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac au fost amenajate 15 camere duble cu pat matrimonial, iar, lângă hotel, pentru cei care doresc mai multă intimitate, vor fi construite trei igluuri. Decorul celor 15 dormitoare este în întregime din gheaţă şi, în fiecare cameră, turiştii vor găsi personajele preferate din filme celebre. Oaspeții vor dormi, în funcție de preferință, în camerele inspirate de peliculele: „Star Wars“, „The Hobbit“, „Ice Age“, „The Passions of Christ“, „Mihai Viteazul“, „Toate pânzele sus“, „Rocky III“, „Gladiator“, „King Kong“, „Titanic“, „Jaws“, „Harry Potter“ şi „Dracula“.

Confort sporit
Lângă hotel vor fi construite, după Anul Nou, trei igluuri în care vor prinde viață ştrumfi, dinozauri și animalele junglei. Acestea se vor numi Smurf Igloo, Jungle by Ice și Jurassic Park Igloo. Pentru confortul oaspeţilor, pe fiecare pat se află o saltea moale, acoperită cu lenjerie, pături şi blănuri pufoase de animale. Înainte de culcare, clienții hotelului primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius.

Ice Bar este inima Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac, care încălzeşte şi pune în mişcare până şi cel mai îngheţat sânge. La Ice Bar sunt oferite, într-un ambient cool, o gamă largă de băuturi calde sau reci. „Le servim în pahare cioplite din gheaţă. Ice Bar este deschis zilnic între orele 9 – 21. În Ice Restaurant vă propunem o călătorie culinară de neuitat! Vă invităm să luaţi loc la o masă construită din gheaţă şi vă oferim un meniu special, aranjat parţial pe farfurii de gheaţă“, susțin responsabilii hotelului.

O noapte într-o cameră dublă costă şi anul acesta 440 lei, iar o noapte într-o cameră de tip iglu costă 660 lei. Copiii între 6 şi 15 ani beneficiază de o reducere de 50%, iar cei sub 6 ani au gratuitate. Micul dejun nu este inclus în preţ, se serveşte la Cabana Bâlea Lac şi costă 30 lei/zi.

Check-in-ul se face între orele 9.00 şi 17.00. În acest interval, Hotelul de Gheaţă este deschis publicului larg pentru vizitare. Între orele 21.00 şi 8.00, hotelul este rezervat oaspeţilor.

„Proiectul de Marketing Turistic Hotel of Ice – Bâlea Lac îşi propune ca principal scop promovarea potenţialului turistic din Masivul Făgăraş, crearea şi dezvoltarea unui brand turistic puternic pentru Bâlea Lac”, spune Lidia Bădilă, purtător de cuvânt Hotel of Ice.

Atracție turistică

Primul Hotel de Gheaţă din România, chiar şi din sud-estul Europei, a fost ridicat în iarna 2005-2006. Acesta a avut o formă circulară şi a fost compus din opt camere cu paturi duble. proximativ 3.000 de turişti din ţară şi străinătate au vizitat inedita atracţie din vârful Carpaţilor în primul sezon. Popularitatea Hotelului de Gheaţă a crescut progresiv, în ultimii ani ajungând la un număr de 8.000 de vizitatori pe sezon şi 30.000 de vizitatori anual în zona Bâlea Lac – Transfăgărăşan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*