Ia este sărbătorită, în acest weekend, la Shopping City Sibiu

Istoria României se împletește cu cea a iei, la Shopping City Sibiu, în acest weekend.

Simbol al vestimentației poporului român, portul popular autentic va fi sărbătorit pe 23 iunie, de Ziua Iei.

Tot weekend-ul, însă, vizitatorii Shopping City Sibiu vor putea admira o impresionantă colecție a unui meșter popular vrâncean, care va poposi în cadrul centrului comercial cu aproape 300 de modele de țesături. Toate sunt cusute pe material de bumbac și etamină și reprezintă toate regiunile țării.

Embleme ale poporului român, iile vor putea fi și achiziționate din cadrul unui târg, ce va fi amplasat în galeria Carrefour. Pe lângă acestea, vizitatorii își vor putea încânta gusturile cu bucate tradiționale și bunătățuri ce vor putea fi cumpărate și pentru acasă.

În plus, pentru că e zi de sărbătoare, Shopping City Sibiu organizează și un concurs pe Facebook, al cărui mare premiu este o tradițională ie românească. Acesta se desfășoară în perioada 19-21 iunie, iar mecanismul poate fi descoperit pe pagina Shopping City Sibiu.

Câștigatorul, și nu numai, sunt așteptați, apoi, pe 23 iunie, în centrul comercial, unde va fi organizat și un atelier de împletit cununițe și buchete din sânziene și lavandă, între orele 11:00-14:00. O data așezate pe cap, „accesoriile” înflorate și parfumate pot fi imortalizate în cabina de fotografii instant, ce va fi deschisă în același interval orar.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*