Incendiu devastator pe Calea Șurii Mari

Peste 300 de pompieri, cu 12 mașini de stingere cu apă și spumă se luptă încă de la miezul nopții cu un incendiu puternic și violent izbucnit la un depozit de uleiuri folosite, vopsea pe bază de apă, precum și recipient goale sub presiune.

Sediul operatorului economic se întind pe o suprafață de aproximativ 2.600 de metri pătrați, teren afectat în mare parte de incendiu.

În sprijinul salvatorilor sibieni au fost trimiși pompieri de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele Alba, Hunedoara, Vâlcea, Brașov și Mureș. Mai mult, autoritațile locale au decis izolarea zonei, închiderea circulației și a tuturor căilor de acces, precum și anunțarea Romatsa și Aeroportului Sibiu.

„Rugăm cetățenii să se îndepărteze de focarul incendiului, având în vedere poluarea produsă de fumul degajat, urmare a arderii substanțelor. De asemenea, recomadăm celor din vecinătatea zonei afectate să ia măsuri fie de adăpostire în locuințe cu geamurile închise, fie de părăsire a zonei”, a anunțat căpitanul precizează Cristina Criveanu, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Gravitatea situației a dus în jurul orei 2.30 la întrunirea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Pe lângă cei 300 de pompieri, la fața locului au ajuns și jandarmi, angajați ai Poliției Locale, Agenției pentru Protecția Mediului, Aeroportului Internațional Sibiu, Primăriei Sibiu, Gărzii de Mediu, Apă Canal, Delgaz și Electrica.

În sprijinul echipajelor ISU care au acționat pentru stungerea incendiului, au fost prezenți zece polițiști din cadrul structurilor de ordine publică și poliție rutieră, coordonați la fața locului de către însuși șeful IPJ Sibiu, comisat șef de poliție Tiberiu Iulian Ivancea. În cauză s-a deschis un dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpa. La cercetări participă polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciului Criminalistic. Investigația aflată în curs de desfășurare urmează a stabili toate circumstanțele producerii incidentului.

Nu au fost înregistrate victime.

La această oră, 30 de pompieri mai intervin la fața locului cu cinci autospeciale de stingere cu spumă și apă.


Viorica MAIER

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*