Întârzie alimentele de la Uniunea Europeană

Primăria Sibiu nu a primit încă ajutoarele alimentare de la Uniunea Europeană, care ar fi trebuit să fie distribuite beneficiarilor. Situația este similară și în municipiul Mediaș.

Beneficiarii ajutoarelor își vor putea ridica alimentele pe baza unor cupoane speciale

Beneficiarii ajutoarelor își vor putea ridica alimentele pe baza unor cupoane speciale

„În urma numeroaselor apeluri înregistrate la Primăria Sibiu din partea sibienilor cu privire la ajutoarele în alimente din partea Uniunii Europene, despre care aceștia au fost informați prin intermediul unor cupoane transmise de către Ministerul Fondurilor Europene prin Poșta Română, vă informăm următoarele: până astăzi, 31 octombrie, Primăria municipiului Sibiu nu a primit nici instrucțiuni, nici alimente pe care să le distribuie. Îi asigurăm pe sibieni că îi vom anunța prin toate mijloacele disponibile în momentul în care ni se vor transmite aceste alimente și îi vom invita să le ridice”, informează Mirela Gligore, șefa Serviciului Presă şi Comunicare din cadrul Primăriei municipiului Sibiu.

Aceeași situație se regăsește, de altfel, și la Mediaș, unde reprezentanții municipalității au confirmat că ajutoarele încă nu au sosit. „În momentul în care acestea vor ajunge în depozitul din Mediaș, beneficiarii vor fi anunțați pentru a se prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială din incinta fostei scoli de aviație”, a precizat Raluca Filip, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Mediaș.

„Pentru distribuirea alimentelor în teritoriu, Ministerul Fondurilor Europene a propus emiterea unor cupoane individuale, tipărite de Imprimeria Naţională, care au elemente de siguranţă. Pe cupoane vor fi trecute datele personale ale celui care va primi ajutoare, componenţa coşului alimentar, precum şi perioada de valabilitate. Cupoanele se vor elibera anual şi vor avea valabilitate restrânsă. O parte din beneficiarii acestui program derulat de Uniunea Europeană au primit deja cupoane în vederea ridicării alimentelor. Ajutoarele alimentare se ridică doar de către persoanele din grupul-ţintă de la centrul de distribuţie pe baza cuponului individual şi a actului de identitate”, a mai menționat Raluca Filip,

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*