Jandarmii sibieni, pregătiți pentru minivacanța de 1 mai

Jandarmii sibieni ne dau asigurări că, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) Sibiu au fost dispuse toate măsurile necesare asigurării climatului de ordine și siguranță în contextul minivacanței de 1 MAI.

Foto: Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu

În acest sfârșit de săptămână, jandarmi sibieni vor acționa pe raza județului, pentru siguranța cetățenilor și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Pe timpul acestor zile libere ne vom afla în spațiul public, în zone aglomerate și în zona de desfășurare a evenimentelor.

”Vă recomandăm să nu vă implicați în acțiuni care pot tulbura ordinea și liniștea publică, iar dacă vă aflați într-o situație dificilă sau sunteți martorii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor aflați în dispozitiv”, fac apel jandarmii sibieni.

Totodată, pentru siguranța persoanelor care se vor afla în zona montană, jandarmii vor fi prezenți în stațiunile Păltiniș și Bâlea, pe traseele turistice adiacente și în zonele de agrement, pregătiţi pentru a interveni, în caz de nevoie.

”Pentru a evita producerea unor situații neplăcute, este necesar să respectați regulile de siguranță, să vă echipați corespunzător zonei montane, să nu vă aventurați pe traseele turistice după lăsarea întunericului, iar în cazul în care întâlniți animale sălbatice, nu vă apropiați de ele pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni.

De asemenea, vă recomandăm să respectați prevederile legale în ceea ce privește activitatea de picnic”, spune lt. Floriana Pincioiu, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Sibiu.

În caz de nevoie solicitați ajutorul jandarmilor montani prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*