Joia seniorilor la Muzeul Național Brukenthal

În acest an, în prima zi de joi din fiecare lună, seniorii vor avea acces gratuit în toate sediile Muzeului Național Brukenthal, în baza cărții de identitate.

Muzeul Național Brukenthal a instituit programul ”Joia seniorilor la Muzeul Național Brukenthal”. În conformitate cu hotărârea Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal, pe durata anului 2023, în prima zi de joi din fiecare lună, seniorii au acces gratuit în toate sediile instituției în baza cărții de identitate; în cazul în care ziua de joi coincide cu o sărbătoare publică sau legală, programul de vizitare gratuită va fi decalat și anunțat în consecință.

”Am propus Consiliului de Administrație al Muzeului Național Brukenthal, Consiliu alcătuit, conform Regulamentului de Organizare și Funcționare al Muzeului, din personal al Muzeului Național Brukenthal și reprezentanți ai Parohiei Evanghelice CA din Sibiu, ca începând din luna ianuarie 2023 să instituim o zi de vizitare gratuită pentru persoanele în vârstă. Așa cum bine știm cu toții pensionarii sunt persoanele cele mai fragile din țara noastră, cu pensii mici. Totul s-a scumpit însă pensiile au rămas mici. Și din acest considerent îi invităm în fiecare joi din fiecare lună să viziteze gratuit toate expozițiile Muzeului Național Brukenthal. Noi am răspuns afirmativ cererii venite din partea Ministerului Culturii ca în data de 1 octombrie 2022, ca urmare a solicitării Uniunii Generale a Pensionarilor, precum și a Consiliului Național al Organizațiilor de Pensionari și Persoane Vârstnice Muzeul să acorde gratuitate pensionarilor.  De această dată am extins acest program pentru fiecare lună. Îi așteptăm pe toți să se bucure și să își îmbogățească clipele cu piesele frumoase și interesante expuse la noi”, a declarat Alexandru Constantin Chituță, managerul nstituției.

Prima zi de vizitare gratuită pentru pensionari la Muzeul Național Brukenthal va fi joi, 5 ianuarie 2023.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*