„La Mediaş, comunitatea ucraineană şi-a găsit un cămin“

Deputatul medieșean Christine Thellmann a vizitat școala ucraineană din Mediaş, în prag de sărbători. Pentru cei mici a pregătit mai multe surprize specifice Crăciunului, dar și rechizite și diverse materiale necesare pentru şcoală.

„Anul acesta, peste 50 de copii din diverse orașe ucrainene vor sărbători Crăciunul și Anul Nou la Mediaș.

Sărbătorile se apropie, însă pentru ei vor fi unele neobişnuite, departe de căminul cunoscut, de prieteni și neamuri. La Mediaş comunitatea ucraineană şi-a găsit un cămin, o atmosfera primitoară și o mână de oameni care s-au dedicat unui proiect ambițios și necesar!

Am vizitat şcoala ucraineană din Mediaş, iar pentru cei mici am pregătit mai multe surprize specifice sărbătorilor de Craciun, dar și rechizite și diverse materiale necesare pentru şcoală.

Cadrele didactice fac o muncă absolut fantasctică şi merită toată susținerea posibilă. Proiectul este pus pe picioare însă va necesitata pe viitor o strategie de finanțare pentru a avea continuitate, iar alocare de linii de finanțare din bani guvernamentali respectiv europene pot fi o surse sigură.

Sunt sigură că în scrisorile adresate lui Moş Craciun își vor dori pacea mult asteptată și posibilitatea de a se intoarce acasă.”,  a transmis deputatul liberal Christine Thellmann.

Despre scrisorile către Moș Crăciun puteți citi AICI

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*