La Șelimbăr se va inaugura, pe 1 iulie, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor

Luni, 1 iulie, la ora 9.00, în comuna Șelimbăr va avea loc inaugurarea Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Șelimbăr, structură înfiinţată printr-o hotărâre a Consiliului Local.

De activitatea specifică pe linie de evidenţă a persoanelor vor beneficia circa 12.900 de locuitori ai satelor Șelimbăr, Bungard, Mohu și Veștem, având în vedere actualizarea arondării unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Sibiu la serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor, aprobată prin Hotărârea Consiliului Judeţean Sibiu nr. 51/2019.

„Prin înfiinţarea acestei structuri de profil se eficientizează serviciile furnizate cetăţenilor de către autorităţile locale, în sensul că depunerea documentelor necesare în vederea eliberării actelor de identitate se realizează chiar în localitatea de domiciliu, fără a mai fi necesară deplasarea acestora spre serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor la care erau arondați până la acest moment. Menționăm că activitatea se va desfășura într-un spațiu secundar al Primăriei comunei Șelimbăr, incintă dotată cu toate echipamentele necesare desfăşurării operațiunilor specifice în condiţii optime. Nu în ultimul rând, precizăm faptul că este cel de-al 19-lea serviciu de specialitate înfiinţat în judeţul Sibiu, fiind rodul unei activități complexe, a unui efort comun al mai multor instituții cu atribuții în domeniu – Biroul Județean de Administrare a Bazelor de Date privind Evidența Persoanelor Sibiu, Serviciul de Telecomunicații Speciale Sibiu – activități desfășurate sub atenta  coordonare a Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Sibiu, instituție de interes public aflată în subordinea Consiliului județean și, bineînțeles, a implicării și participării autorităților publice locale”, a declarat Florin Munteanu, director executiv al DJEP Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*