Locul I și o mențiune pentru Sibiu, la Olimpiada de Religie Ortodoxă

Un loc întâi și prima mențiune sunt performanțele înregistrate de reprezentanții județului Sibiu la Olimpiada Națională de Religie Ortodoxă desfășurată la finalul săptămânii trecute la Sibiu.

foto: Mitropolia Ardealului

La clasa a X-a, Cristian Vaida, de la Colegiul Național „Gheorghe Lazăr“, a obținut locul I, cu nota 10, iar la clasa a XII-a, Georgeta Roman, elevă la Colegiul „Școala Națională de Gaz”, a primit nota 9,20, fiind devansată doar de trei elevi, din Alba Iulia (nota 10), Slatina (nota 9,70) și Iași (nota 9,40).

La clasele a IX-a, am terminat pe locul 33, la a XI-a pe locul 6.

La Olimpiada desfășurată la Sibiu au participat 165 de elevi, însoțiți de 42 de profesori, din toate colțurile țării. Festivitatea de premiere a avut loc sâmbătă, 30 aprilie, iar duminică, 1 mai, elevii şi profesorii s-au rugat împreună la Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrala Mitropolitană, înainte de a pleca spre casele lor.

Instituțiile partenere ale acestui eveniment au fost Consiliul Județean Sibiu, Primăria municipiului Sibiu, Complexul Național Muzeal „Astra” și Muzeul Național Brukenthal.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*