Lucrările de amenajare a malurilor Cibinului avansează

„Un proiect mult așteptat de sibienii care folosesc bicicleta avansează și prinde contur. La final, aspectul malurilor va fi cel pe care ni-l dorim cu toții: o zonă naturală frumoasă, pusă în valoare prin această investiție care încurajează mobilitatea verde. În paralel pregătim procedura de achiziție pentru realizarea documentațiilor în vederea amenajării tronsoanelor din amonte și aval pentru ca astfel pista să aibă continuitate pe întreg malul Cibinului, pe teritoriul Municipiului Sibiu”, a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Pe trei porțiuni ale traseului se pregătește amenajarea suprafaței pistei, pe altele se lucrează la infrastructura acesteia. Finalizarea porțiunii de pistă dintre str. Maramureșului și podul Neculce va depinde de evoluția lucrărilor de modernizare a podului de pe șoseaua Alba Iulia.

Ce vor oferi malurile Cibinului la finalul acestui proiect finanțat din fonduri europene:

3,6 km de pistă pentru biciclete, cu rampe auto rulante pentru urcarea/coborârea bicicletelor în zona piațetei care se va amenaja lângă podul peste Cibin de pe șoseaua Alba Iulia. Întregul traseu va avea un sistem de iluminat public ecologic, cu LED, alcătuit din peste 160 de stâlpi. Corpurile de iluminat vor fi conectate la un sistem de comandă de la distanță, vor fi dotate cu senzor de prezență pentru economisirea electricității. Un număr de 11 stâlpi vor fi dotați cu echipamente care vor asigura accesul gratuit la internet, prin WiFi.

2 pasarele ciclo-pietonale, ambele cu acces în strada Viitorului, una amplasată la intersecția străzilor Viitorului – Mureșului – Crișului și una amplasată la confluența pârâului Rossbach cu râul Cibin; structurile metalice pentru crearea celor două pasarele ciclo-pietonale sunt în producție.

5 puncte de belvedere și 3 zone de relaxare amplasate în zona străzilor Malului, Cibinului, Viitorului, în care se vor instala 65 de bănci, dintre care câteva vor fi dotate cu elemente smart (alimentarea acestora se va face prin panouri solare pentru încărcarea dispozitivelor mobile prin USB sau wireless).

 

O zonă naturală revigorată prin plantarea 330 de arbori (sălcii și mesteceni) și peste 7.000 mp însămânțați cu gazon. Plantările sunt programate să se efectueze în această toamnă, în funcție de evoluția lucrărilor.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*