Maraton diplomatic

Deputatul Forumului German, Ovidiu Ganţ, va efectua în perioada 26 februarie – 3 martie o vizită de lucru în Germania, la Berlin şi în landurile Bavaria, Saxonia şi Turingia.

Ganț va avea o serie de întâlniri cu politicieni germani şi va susţine o alocuţiune la o manifestare publică în Turingia.

La Berlin, parlamentarul minorității germane are stabilite convorbiri cu dr. Günter Krings, secretar de stat la Ministerul Federal de Interne, membru al Bundestagului, însărcinat cu problemele minorităţilor naţionale al Guvernului Federal, cu Eckhard Pols, preşedintele Grupului Deputaţilor CDU din Bundestag pentru problematica minorităţilor naţionale, cu dr. Christoph Bergner, preşedintele Forumului Germano-Român, şi va avea o întrevedere la Cancelaria Federală. Totodată, se va întâlni cu Emil Hurezeanu, ambasadorul României în Germania, pentru a conveni asupra activităţilor bilaterale din acest an.

La München, sunt prevăzute întâlniri cu Barbara Stamm, preşedintele Parlamentului Bavariei, şi cu dr. Bernd Fabritius, preşedintele Asociaţiei Saşilor din Germania. Vizita la Dresda se desfăşoară la invitaţia deputatului Octavian Ursu, membru al Parlamentului Saxoniei. Aici vor avea loc întâlniri cu dr. Matthias Rößler, preşedintele Parlamentului Saxoniei, cu ministrul Cancelariei Saxoniei, Oliver Schenk, cu Sebastian Gemkow, ministru al Justiţiei din Saxonia, şi cu Jan Hippold, preşedintele Comisiei Economice, precum şi cu membrii Comisiei de Afaceri Europene.

După o convorbire cu Manfred Grund, liderul deputaţílor CDU din Bundestag din landul Turingia, respectiv cu alţi deputaţi din acest land, Ovidiu Ganţ va participa la o manifestare publică unde va rosti o alocuţiune.

„Toate discuţiile se vor axa pe relaţiile bilaterale politice, economice şi culturale dintre România şi Germania, afaceri europene şi situaţia minorităţii germane. Un alt obiectiv îl reprezintă relansarea dialogului parlamentar cu Bundestagul şi cu landurile din estul Germaniei, Saxonia şi Turingia”, se arată într-un comunicat de presă al FDGR.


Mihai COLIBABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*