„Meci“ de 9 puncte la Lausanne

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne analizează azi cazul depunctării echipei FC Hermannstadt. Cele 9 puncte retrase, în urma unei decizii a Administrației de Monitorizare Financiară a Federației Române de Fotbal, ar putea reveni în contul grupării sibiene, caz în care FCH ar urca înapoi pe poziția a 6-a a clasamentului Superligii, loc de play-off. Decizia e așteptată până cel târziu vineri 10 februarie!

foto arhivă: facebook/FC Hermannstadt

Trei avocați angajați de clubul se află azi la Lausanne unde vor expune situația și contextul în care a avut loc depunctarea, măsura având la bază datorii financiare. Tot azi, la TAS mai e programată o audiere în cazul Palestinian Basketball Federation vs. Maghazi Services Center Club.

Lista programarilor la audieri a Tribunalului de Arbitraj Sportiv

Reamintim că, aflat în insolvență, FC Hermannstadt a decis prin șefii săi să adopte un nou plan de reorganizare, plan aprobat în Adunarea Creditorilor în 23 septembrie 2022. Planul trebuia validat de un judecător cel târziu până pe 30 noiembrie, pentru ca FCH să poată face plăți și a nu acumula astfel noi datorii. Termenul fixat de Tribunalul Sibiu a fost însă 7 decembrie, acesta fiind apoi prelungit până pe 15 decembrie 2022.

„Depunctarea ne-a fost dictată de către Administrația de Monitorizare Financiară a FRF fără să se țină cont de noul plan de reorganizare A.F.C.Hermannstadt. Sunt puncte muncite din greu, la care nu vom renunța sub nici o formă! Știm că avem dreptate și este o chestiune de timp până când inclusiv Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) din Lausanne, Elveția, ne va recunoaște acest fapt! Așa că vom lupta pe toate căile juridice posibile!“, anunța FC Hermannstadt imediat după depunctare.

CLASAMENTUL la zi în Superligă

sursa: LPF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*