Medic de familie în „casă nouă“

Unul dintre cei mai apreciați medici de familie din municipiul Sibiu, Daniela-Anișoara Horșia, își așteaptă de acum pacienții într-un nou cabinet.

Cu o experiență de peste 15 ani în medicina de familie, dr. Horșia a lucrat în cadrul Centrului Medical „Aeskulap“ de pe str. Valea Mare, din 2006, însă la finalul anului trecut și-a deschis propriul cabinet medical pe strada Reconstrucției, nr. 39. Programul cabinetului este între orele 9.00 și 14.00 în zilele de marți, joi și vineri, iar luni și miercuri, de la 14.00 la 19.00.

Adaptarea este cuvântul de ordine

Dr. Daniela-Anișoara Horșia și-a dedicat cariera Sibiului și sibienilor în anul 2000, când a absolvit Facultatea de Medicină. „După terminarea facultății, am făcut un an de stagiatură – pe vremea aceea era obligatoriu -, iar după aceea m-am specializat în medicina de familie, parcurgând 3 ani de rezidențiat“, a menționat ea. În condițiile actuale, mulți pacienți preferă să contacteze medicul de familie și să beneficieze de o consultație la distanță. Medicul sibian s-a adaptat repede acestor cerințe impuse de pandemia COVID-19 și oferă servicii telefonice. „În perioada aceasta, ofer consultații la telefon în timpul prograului de la cabinet. Până în martie putem face asta“, menționează dr. Horșia. De asemenea, atunci când este cazul, merge personal la pacienții nedeplasabili și îi tratează la domiciliu. Consultațiile la domiciliu se efectuează într-un alt interval orar, în funcție de necesități, astfel încât acestea nu se suprapun cu programul de la cabinet.


Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*